Centenars de manifestants a la plaça Sant Jaume contra la corrupció

  • Han constituït el moviment #tornem1f

VilaWeb
ACN
01.02.2013 - 22:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de persones s’han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona en protesta pels últims escàndols de corrupció tant de Catalunya com de la resta de l’Estat. Una concentració que s’ha iniciat després que unes 600 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’hagin manifestat aquesta tarda per la Rambla fins arribar a la plaça Sant Jaume, on han iniciat una assemblea que ha decidit convocar una manifestació per aquest dissabte fins a la seu del PP. La protesta arriba arran de les sospites de finançament irregular del PP després de dos dies d’informacions sobre la comptabilitat ‘secreta’ de l’extresorer del partit, Luis Bárcenas. La mobilització ha servit, a més, per crear el corrent #tornem1f.

Amb crits de ‘dimissió’, unes 600 persones s’han manifestat i concentrat posteriorment contra els escàndols de corrupció. Un cop a la plaça Sant Jaume han iniciat una assemblea on alguns dels participants han proposat realitzar una acampada com la que es va celebrar l’any passat a la plaça de Catalunya per part del moviment 15-M.

A l’assemblea s’ha decidit convocar noves accions per seguir denunciant la corrupció política. Segons l’Acampada de Barcelona, del moviment dels indigants, s’ha programat una nova reunió per aquest dissabte a les 11 del matí a la plaça de Catalunya i una manifestació que partirà a les sis de la tarda de la plaça de Catalunya per avançar fins a la seu del PP, on a les set es durà a terme una concentració de rebuig al presumpte finançament irregular del partit i als suposats sobresous que segons els papers de Bárcenas haurien cobrat alguns membres de la cúpula del partit.



Paral·lelament a aquesta mobilització s’ha creat l’etiqueta de Twitter #tornem1f, en referència a la data en què s’han iniciat la cadena de protestes que s’aniran convocant. Els participants a l’assemblea d’aquest vespre a la plaça Sant Jaume anaven informant del que es parlava i rememoraven l’episodi del moviment dels indignats de l’any passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any