Quatre nous radars pedagògics a Catalunya Nord

  • La prefectura anuncia la implantació de quatre nous radars pedagògics (que adverteixen visualment però no multen) a Catalunya Nord ...>>
    Dv. 1 de febrer del 2013

VilaWeb
Redacció
01.02.2013 - 06:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquests quatre nous radars pedagògics s’han instal·lat a Morellàs, a Vilamulaca a l’alçada del Mas Sabole,  a Perpinyà a prop del centre penitenciari i a Maurí. Cal recordar que els radars pedagògics no multen al conductor, només informen de la velocitat a la que va el cotxe. L’any passat la prefectura va instal·lar 5 radars d’aquesta mena a Oleta, on va instal·lar 2 ; 1 a Sant Llorenç de la Salanca i 2 més a Sant Pau de Fenollet.

Generalment, els  radars pedagògics són instal·lats o bé sobre indrets que necessiten d’una vigilància particular o bé posicionats abans dels radars fixos que ells sancionen. Aquests darrers estan instal·lats a una distància aleatòria en funció de la configuració dels llocs.

La  instal·lació, a prop dels radars fixos multadors, no és no cap obligació reglamentària. En conseqüència, l’absència eventual d’un radar pedagògic o la fixació d’una informació incorrecta no pot ser un argument admissible per protestar una multa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any