Navarro multarà els cinc diputats rebels

  • Elena, Geli, Sampere, Ros i Ventura diuen avui en un article que no es poden desunir els drets de la ciutadania

VilaWeb
Redacció
25.01.2013 - 11:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els cinc diputats del PSC que van trencar la disciplina de vot del partit en la declaració de sobirania rebran una multa. Així ho ha confirmat avui el primer secretari, Pere Navarro, que en una entrevista a Antena 3 ha qualificat d’espectacle el debat de dimecres al parlament i el paper que va fer-hi el seu partit. Joan Ignasi Elena, Marina Geli, Rocío Martínez-Sampere, Àngel Ros i Núria Ventura signen un article a El País, titulat ‘No votar per a sumar‘, on justifiquen l’oposició a votar no a la declaració de sobirania.

‘Dilluns a l’executiva en parlarem, i veurem com farem que el PSC sigui un partit en què es tornin a respectar les decisions democràtiques’, ha dit Navarro.

Els diputats díscols consideren que ‘era millor no votar per poder realment sumar’, i alerten del risc de desunir polítics i ciutadans i de desunir els drets i la ciutadania. Afegeixen que el dret de decidir representa la unitat del catalanisme polític de la mateixa manera que hi va fer l’autogovern després de la transició. Diuen que no volen mirar passivament com ‘CiU i ERC redueixen sobirania a independentisme i com assimilen catalanisme a nacionalisme’.

Defensen que ‘el PSC ha de ser més PSC que mai’ per treballar per una fusió i no una ruptura i evitar el ‘conservadorisme inert’.

L’esquerda es fa gran a Lleida

L’esquerda al PSC arran de l’aprovació de la declaració de sobirania es va fer gran ahir a Lleida. Els set diputats socialistes de la Diputació de Lleida van evitar emetre un vot negatiu a una moció de suport a la declaració de sobirania que va aprovar ahir el Parlament presentada per CiU i ERC. En concret, dos diputats socialistes, els ex-batlles de Balaguer i Tàrrega, Miquel Aguilà i Joan Amézaga, respectivament, es van abstenir; i els altres cinc, Enric Colom, Joan Ramon Branzuela, Alexandra Quadrat, Pere Gatnau i Joan Gómez no van votar.

Miquel Aguilà diu que la declaració li genera dubtes sobre ‘si aquest és el millor camí pel nostre país’. La moció es va votar favorablement amb 14 vots a favor de CiU i CDA, i 2 d’ERC. Els 2 diputats del PP han votat en contra.

També a Girona

Dimecres la cap del grup municipal del PSC a Girona, Pia Bosch, ja va expressar el suport de tot el grup socialista als cinc diputats rebels que havien decidit de trencar la disciplina del partit negant-se a votar contra la declaració.

També el grup municipal del PSC d’Igualada, format per cinc regidors, va expressar en un comunicat el suport als cinc diputats rebels. Però, a més, va donar suport explícit a la declaració de sobirania.

L’executiva del partit a Granollers va elaborar un comunicat defensant un vot afirmatiu del PSC a la declaració, i ja hi hagué les primeres estripades de carnet. L’ex-batlle de Copons (Anoia), Jordi Bertran, ho explica en un apunt al seu bloc titulat ‘Punt i final‘.

Més veus crítiques: la de l’ex-conseller Joaquim Nadal, que deia a Twitter que mai no s’havia sentit tan lluny del PSC i va anunciar que no es veia amb cor de continuar essent membre del consell nacional. També ho va fer a través de

Manifest a favor dels cinc diputats

Un centenar de càrrecs i ex-càrrecs socialistes han publicat un manifest en el qual expressen el suport als diputats que van trencar la disciplina de vot. Entre els signants hi ha Raimon Obiols, ex-dirigents com Joaquim Nadal o Montserrat Tura i regidors i batlles, com ara el candidat a la batllia de Barcelona, Jordi Martí, o una dotzena de batlles de diverses comarques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any