Gibraltar debuta en una competició oficial de la UEFA

  • És l'Eurocopa de futbol sala, i també hi participa l'equip espanyol · Espanya imposa a l'organisme internacional que no es trobin els dos equips al mateix grup

VilaWeb
Redacció
25.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per primera vegada, l’equip de futbol sala de Gibraltar participa en una competició oficial de la UEFA. Es tracta de la fase de classificació de l’Eurocopa del 2014, que es fa aquesta setmana a Niça (Occitània). La participació és possible gràcies a l’admissió com a membre provisional, l’octubre passat, de l’Associació de Futbol Gibraltarenca, que s’ha de ratificar el maig vinent. Espanya, oposada frontalment a l’ingrés de Gibraltar a la UEFA, ha imposat a l’organisme internacional que els dos equips s’incloguin en grups diferents i que no coincideixin.

La competició en què s’estrena Gibraltar és la fase de classificació per a l’Eurocopa de futbol sala del 2014. L’equip gibraltarenc, integrat per jugadors formats en el futbol, s’ha inclòs en el grup A, amb Montenegro, França i San Marino. En el grup E, per cert, hi ha Andorra, que juga aquests dies a casa amb Israel, Estònia i Suècia.

El comitè executiu de la UEFA, per pressions espanyoles, especifica que l’equip guanyador del grup on juga Gibraltar no pot trobar-se, en la fase següent, amb el d’Espanya.

L’Associació de Futbol de Gibraltar lluita des de 1997 per poder ingressar a la UEFA, una petició que ha topat fins ara amb l’oposició frontal d’Espanya, que no vol competir de cap manera amb aquest territori britànic. En algun moment, la federació espanyola ha arribat a amenaçar de boicotar les competicions de la UEFA si se n’aprova l’adhesió.

L’associació gibraltarenca recull en aquesta pàgina la llarga batalla pel reconeixement. S’hi poden descobrir detalls com aquest: ‘El desembre del 2006, la Federació de Futbol espanyola va argumentar contra la sol·licitud de la GFA que els terrenys on hi ha l’estadi de futbol [de Gibraltar], de 1949, són en territori que Espanya considera que li pertany segons el tractat d’Utrecht de 1713.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any