L’AMI exigeix a Llanos de Luna que abandoni ‘la guerra de banderes’

  • Portarà mocions de suport a la declaració de sobirania als ajuntaments

VilaWeb
Redacció
23.01.2013 - 17:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associcació de Municipis per la Independència (AMI) exigirà a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que abandoni ‘la guerra de banderes que ha començat’ i que es replantegi i faci marxa enrere en les accions contra els municipis que no pengin la bandera espanyola. Així ho recollirà un acord dels munipis de l’AMI, pendent de redacció, que és previst que s’aprovi en la pròxima assemblea de l’associació. El president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha dit que l’actitud de Llanos de Luna genera violència social i desesabilitza la cohesió.

‘En moltes poblacions del nostre país la presència de la bandera espanyola pot crear reaccions de vagin en contra de la mateixa integritat de la bandera espanyola’, ha dit Vila d’Abadal, després de la reunió de la comissió directiva de l’AMI que s’ha fet avui a Sant Cugat del Vallès. El també batlle de Vic ha recordat que fins ara no hi ha hagut cap ultratge a la bandera, motiu pel qual ha considerat que l’actitud de la delegada del govern respon ‘a les ganes de molestar’.

Mocions de suport a la declaració de sobirania

La comissió de l’AMI també ha acordat portar als plens municipals dels ajuntaments membres de l’associació una moció de suport a la declaració de sobiranoa del parlament. Coincidint amb la reunió i la votació d’aquesta declaració, l’Ajuntament de Sant Cugat la penjat una gran estelada del màstil de la plaça de la Vila. Aquesta bandera, ha explicat la batllessa, Mercè Conesa, romandrà hissada ‘com a representació del sentiment de molts ciutadans i com a exercici de normalització de l’ús de banderes, perquè la seva ubicació no vulnera la llei’.

L’AMI també ha explicat a partir del mes d’abril visitarà institucions europees per explicar el projecte independentista català a Europa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any