Carnets estripats i crítiques internes al PSC pel no a la declaració

VilaWeb
Redacció
23.01.2013 - 16:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ‘no’ del PSC a la declaració de sobirania ha generat crítiques de fora i també de dins del partit. La discrepància interna ja es va fer palesa ahir, quan alguns diputats van demanar llibertat de vot. I avui les reaccions han continuat. L’executiva del partit a Granollers ha fet un comunicat defensat un vot afirmatiu del PSC a la declaració, i ja hi ha hagut els primers carnets estripats. L’ex-batlle de Copons (Anoia), Jordi Bertran, ho explica en un apunt al seu bloc titulat ‘Punt i final‘. Més veus crítiques: la de l’ex-conseller Joaquim Nadal, que aquest matí deia a Twitter que mai no s’havia sentit tan lluny del PSC.

‘Tot i que som conscients que la proposta conjunta presentada per CiU, ERC i IC-V no compleix al 100% les expectatives i la voluntat del PSC, creiem que és necessari que en aquests moments totes les forces democràtiques que estem a favor del dret a decidir ens mantinguem unides’, diu l’executiva del PSC de Granollers. Defensa ‘una Espanya autènticament federal’, i diu que això suposa relacionar-se d’igual a igual, de manera que ‘Catalunya ha de ser sobirana per escollir el seu futur’. Per tot plegat defensa el dret de decidir del poble de Catalunya i una consulta democràtica perquè la nació esculli el seu futur.

Jordi Bertran, ex-director general de Desenvolupament Rural i ex-batlle de Copons, explica al seu bloc que fa dos anys que va deixar la política activa, després de dotze anys, i que ja no se sent representat pel projecte de país del PSC. ‘Tot i l’allunyament, però, no he deixat de ser-ne militant, esperant no sé ben bé què. Avui, i després de molts esdeveniments, he decidit que deixo de militar-hi’. Diu Bertran que espera que els bons professionals que hi ha al PSC ‘siguin capaços de crear un projecte catalanista que engresqui la societat i retorni a molta gent aquella il·lusió que va transmetre el Pasqual’. Ara per ara, conclou, ‘el que transmeten portes enfora n’està molt lluny’.

L’ex-conseller i ex-diputat Joaquim Nadal també ha manifestat avui la seva discrepància amb la decisió del PSC. En un comentari a Twitter ha dit: ‘Mai no m’havia sentit tan lluny del partit que he mirat de representar durant trenta-tres anys. Error tàctic,estratègic,ideològic i polític.’ I encara ha afegit: ‘Com es pot voler ser una tercera via si se serveix amb safata el titular que situa el PSC en el front unionista?’

Ahir al vespre, la diputada Marina Geli avisava, en una entrevista amb VilaWeb, que si la direcció del partit plantejava de votar ‘no’, entrarien ‘en una altra etapa’.

Informació relacionada:

El PSC s’alinea amb PP i Ciutadans contra l’autodeterminació

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any