Mozilla presenta els primers mòbils amb Firefox OS

  • La companyia espanyola Geeksphone ha llançat dos terminals amb el nou sistema operatiu, que arribarà al mercat enguany

VilaWeb
Redacció
22.01.2013 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mozilla ha presentat els primers terminals amb Firefox OS, destinats inicialment a desenvolupadors que el vulguin provar. Es tracta d’un pas més en l’evolució del nou sistema operatiu mòbil, que començarà a integrar-se a ‘smartphones’ aquest mateix any. Firefox OS és un sistema operatiu de codi obert basat en HTML 5, i vol ser una alternativa als dominadors del mercat, Android i iOS. En concret, el nou sistema busca introduir-se sobretot en dispositius de gamma mitjana de països en desenvolupament.

La companya espanyola Geeksphone ha estat l’encarregada de fabricar els dos dispositius inicials per a desenvolupadors, amb què ja es pot provar el nou sistema operatiu. En la fabricació dels terminals han cooperat també Telefónica i Mozilla Developer Network.

Els terminals fabricats per Geeksphone són el Keon i el Peak: el primer té un processador Qualcomm 7225A d’1 GHz, pantalla de 3,5 polzades i càmera de 3 megapíxels; i el segon és equipat amb processador Qualcomm 8225 a 1,2 GHz dual core, pantalla de 4,3 polzades i càmera posterior de 8 megapíxels i frontal d’1,3 megapíxels. Tots dos porten versions de desenvolupament de Firefox OS. Es preveu que els primers mòbils amb el sistema Firefox OS apareguin durant el 2013.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any