Pebble, el rellotge intel·ligent

  • Després d'uns quants endarreriments, avui comença a distribuir-se un dels models de 'smartwatch' més reeixits i esperats

VilaWeb
Redacció
23.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una època en què l’anomenada mobilitat s’ha imposat en les nostres vides, amb aparells tecnològics que caben a la butxaca, interconnectats i farcits d’aplicacions, no és estrany que el projecte més reeixit de l’any passat a la principal plataforma de microfinançament del planeta, la nord-americana Kickstarter, fos justament un giny que vol explorar un nou camí en aquest sector. Es diu Pebble i entra dins la categoria de rellotges intel·ligents, o ‘smartwatch’, fins ara poc explotada, a mig camí entre el rellotge digital tradicional i els nombrosos telèfons intel·ligents que ja hi ha al mercat.

Un grup de joves desenvolupadors californians van activar la primavera del 2012 el seu projecte de finançament popular a Kickstarter, amb una previsió inicial d’aconseguir 100.000 dòlars per poder fabricar-ne un miler. Un mes i mig després, la xifra al marcador de la plataforma de micromecenatge era 100 vegades superior: 10 milions de dòlars, aportats per 69.000 persones de tot el món interessades a convertir en realitat (i a poder tocar) un aparell que des del canell, i via tecnologia Bluetooth, es comunica i interactua amb l’iPhone (amb iOS 5 o 6) i qualsevol mòbil amb el sistema operatiu Android (a partir del 2.3).

Amb una pantalla de tinta electrònica en blanc i negre, de 144 x 168 píxels de resolució, des del Pebble l’usuari pot rebre avisos i notificacions del mòbil com ara SMS i missatges de correu electrònic, trucades entrants i comentaris de xarxes socials. Però la comunicació amb el telèfon no és unidireccional, sinó que també es pot aprofitar el Pebble com a control remot per a reproduir música, fotos i vídeos del mòbil.

La gran expectació que va suscitar el Pebble des del primer dia que es va activar el projecte a Kickstarter ha estat, alhora, el principal maldecap dels seus desenvolupadors. A banda els quasi 70.000 individus que han avançat diners perquè es materialitzi, una mica més, 85.000, ja n’han reservat una unitat des de la web. Segons els primers càlculs, el rellotge havia de sortir la tardor passada, just abans de Nadal, però finalment no s’hi va poder arribar per l’alt volum de demanda. No ha estat fins a la fira tecnològica Consumer Electronics Show (CES), que es va fer a la primeria de gener a Las Vegas, que el director, Eric Migicovsky, no va posar-hi data i preu definitius: avui, 23 de gener, es començaran a enviar Pebbles en cinc colors (blanc, carabassa, gris, negre i vermell), per 150 dòlars, a tothom qui va fer aportacions a Kickstarter. Cap a mitjan febrer, si no hi ha entrebancs, es començaran a satisfer els milers de peticions que tenen a la llista.

Al mateix CES, Migicovsky va avançar algunes funcions i característiques més de l’aparell: pesa sols 38,2 grams, la bateria dura set dies (i es recarrega amb un connector magnètic), és resistent a l’aigua (fins a cinc atmosferes, més que suficient per a aguantar la pluja, els esports d’hivern, banyar-se o rentar plats), i incorpora un acceleròmetre i un motor vibrador per a indicar la recepció de notificacions.

Però encara hi ha un factor més que el fa especial. Al costat d’alguns altres ‘smartwatches’ que han anat apareixent fins ara, com el de Sony, Cookoo, I’m Watch i els patrocinats per marques esportives com Adidas i Nike, el Pebble compta activar en un futur immediat un magatzem d’aplicacions compatibles (a l’estil de l’App Store d’Apple i Google Play d’Android) on podran deixar-hi la seva totes les empreses que vulguin desenvolupar-ne d’específiques per al nou rellotge… que, cal dir-ho?, també diu l’hora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any