El Col·lectiu Emma explica al món el ‘full de ruta per a Catalunya’

  • Publica un comunicat en deu llengües sobre el context que ha dut fins a la declaració de sobirania i quins seran els propers passos a fer

VilaWeb
Redacció
22.01.2013 - 10:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Col·lectiu Emma, que treballa per difondre internacionalment la situació política catalana, ha publicat un comunicat per explica la declaració de sobirania a tot el món. ‘Un full de ruta per a Catalunya‘, traduït a deu llengües, afirma que ‘cada vegada més catalans s’adonen que el seu futur com a poble estarà en perill a menys que actuïn decididament com més aviat millor’.

‘A tots els sectors de la societat catalana hi ha un sentiment creixent de cansament amb Espanya, i una clara consciència del fet que, com a part d’Espanya, la seva nació no para d’anar cap avall al mateix temps que es veu privada dels instruments necessaris per aturar i invertir el declivi’, diu el Col·lectiu Emma, que explica que el govern català i altres formacions polítiques han començat ‘a traçar el full de ruta cap a una major sobirania’.

Narra els precedent que han portat a la situació actual i explica qui és aquest full de ruta que ara s’ha emprès: ‘el següent pas serà començar a definir els detalls d’un pla transparent i inclusiu cap a un referèndum popular sobre la independència’.

Finalment, insta el govern espanyol a no interferir en aquest procés ‘si vol salvar les seves credencials com a democràcia’ i conclou: ‘Al capdavall, allò que el poble català decideixi d’una manera lliure i responsable hauria de ser respectat per tothom, dins d’Espanya i més enllà. Si una majoria prou clara opta per alguna forma de separació, Espanya hauria de reconèixer honradament el seu fracàs a l’hora d’integrar els catalans dins el seu projecte polític i respondre de bona fe.’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any