Entitats de tot el país s’enllacen en defensa de la llengua

  • Preparen un manifest i accions simultànies a les principals ciutats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2013 - 09:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Organitzacions culturals i sindicals dels Països Catalans van reunir-se ahir a Barcelona per acordar un calendari d’accions en defensa de l’escola en català i la immersió lingüística. Tenen previst d’elaborar un manifest conjunt que aplegui el màxim d’entitats i organitzaran accions simultànies a diversos punts del país de cara al març.

Les entitats denuncien la contrareforma de l’educació proposada pel ministre Wert, que va contra el model d’escola inclusiva i contra la llengua catalana, basca i gallega. També critiquen el foment del model trilingüe, la lliure elecció de llengua i l’atac als mitjans de comunicació en català pels governs balear i valencià.

A la reunió d’ahir hi van assistir representants dels CCOO, Ustec, el SEPC, Escola Valenciana i el Moviment de Renovació de Mallorca, entre més. D’aquesta manera donen continuïtat a la trobada que va tenir lloc el 15 de desembre a Castelló, en ocasió de la commemoració del 80è aniversari de la signatura de les Normes de lingüístiques. Es tracta d’un grup impulsor que s’obrirà els propers dies, amb la intenció que se sumin al manifest i a la tasca conjunta totes les les entitats que treballen per la llengua als Països Catalans.

El manifest conjunt ‘a favor del dret de poder viure plenament en català’ durà el nom d’Enllaçats per la Llengua, ‘per estendre, així, al País Valencià i el Principat el símbol del llaç quadribarrat utilitzat a les Illes contra els atacs del govern de Bauzà’, expliquen.

Les entitats presentaran el manifest el dilluns dia 28 de gener. I després d’unes setmanes, a principi de març hi haurà les primeres accions concretes amb mobilitzacions simultànies a les principals ciutats del territori.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any