Corbera no posarà més banderes espanyoles i n’assumirà el risc

  • Ho ha assegurat el batlle de la ciutat

VilaWeb
VilaWeb
ACN
18.01.2013 - 16:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Corbera no té cap intenció de posar la bandera espanyola en equipaments municipals com la biblioteca, el pavelló d’esports, l’escola, el camp de futbol o la comissaria de la policia local, entre d’altres, com li exigeix la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. El batlle, Manel Ripoll, ha explicat que el consistori al·legarà que no té recursos econòmics per assumir el cost d’aquestes instal·lacions (vídeo). I ha afegit que si tot plegat acaba als tribunals no té gens clar si acatarà la resolució judicial. ‘Ja veurem si després ens ve de gust posar-les o no posar-les’, ha afegit. Ripoll, que preveu que la polèmica s’allargui, ha explicat que l’advocat de l’ajuntament recollirà entre aquest divendres i el proper dilluns del jutjat numero 8 de Barcelona que duu el cas tots els documents del recurs contenciós administratiu que ha interposat la delegació del govern espanyol contra el seu Ajuntament. Amb l’objectiu, ha afegit, de començar a elaborar el text d’al·legacions per refusar el requeriment.

El batlle explica que complir l’exigència de Llanos de Luna impiica instal·lar banderes a dos instituts, cinc escoles, incloent la de música i l’escola bressol, el camp de futbol, la piscina, el pavelló d’esports i la biblioteca.

El batlle reitera que més enllà de les dificultats econòmiques que aquesta petició comporta, l’ajuntament no té cap intenció de fer allò que demana Llanos de Luna perquè ‘tampoc no hi ha cap municipi que ho compleixi.’ I ha avançat que encara que la polèmica acabés als tribunals per la insistència de la delegació del govern espanyol i que el jutjat número 8 de Barcelona resolgués a favor del govern de Madrid, no és gens clar que l’ajuntament acatés la sentència.

Una moció de protesta

El batlle ha explicat que l’equip de Govern, format pel PSC, el grup independent GIU i CiU, està redactant una text de refús a la denúncia origen de la polèmica per tal d’aprovar-la amb el màxim consens de les forces polítiques municipals en el proper ple de dimarts. El batlle confia poder acordar un text conjunt amb els cinc regidors d’ERC, i ICV, encara que els dos del PP hi votin en contra. La moció de protesta que s’aprovi al ple la faran arribar a la delegació del govern espanyol.

Ripoll ha explicat que malgrat se sent molt sorprès per la fórmula utilitzada per Llanos de Luna, també ha destacat l’ampli suport rebut pel govern de la Generalitat, molts altres municipis i molts ciutadans del poble.

Oposició veïnal

Malgrat les diferències polítiques entre els veïns de Corbera de Llobregat, l’àmplia majoria critiquen les formes i l’extrem en què ha portat a terme la qüestió la delegació del govern espanyol a Catalunya. La majoria creuen que la situació ja està bé tal i com està, amb les quatre banderes oficials, la municipal, la catalana, l’espanyola i l’europea, onejant a la façana del consistori.

Fins i tot el veí que va denunciar el 2009 al Defensor del poble que l’ajuntament no tenia posada la bandera espanyola al costat de les altres tres d’oficials, i que va ser qui va obligar al consistori a regularitzar la situació, no està gens content amb el conflicte generat.

Segons que ha explicat el batlle, aquest veí, que és conegut seu i que vol mantenir-se en l’anonimat, està angoixat perquè se sent, sense voler-ho, involucrat en una batalla que assegura que ja no té res a veure amb ell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any