Bocairent no donarà el padró municipal a Diputació per al cobrament de la taxa del Consorci

  • A Ontinyent es crea una plataforma ciutadana contrària a l'entrada en aquest organisme suparcomarcal

VilaWeb
Redacció
06.01.2013 - 13:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Vall d’Albaida continua immersa en una problemàtica del tractament del fem que no ho és tant del tractament en si, com de la gestió empresarial i econòmica que se’n fa. El darrer ple de la Mancomunitat va aprovar amb els vots del PP i de Gent de l’Olleria l’adhesió al Consorci de Residus de la Generalitat Valenciana, la qual cosa posaria fi a la gestió directa que es fa des de l’ens comarcal i al Pla de Minimització, que fet i fet tampoc no ha arribat a completar-se malgrat els anys que du aprovat.

La decisió presa en el ple, si finalment es duu a terme, implicarà un augment més que considerable de les taxes a pagar pel veïnat de la comarca en concepte de recollida i tractament dels residus; però a més posa en perill la pròpia pervivència de la Macomunitat, que hauria d’indemnitzar l’empresa que ara fa la recollida del fem (RECISA) per rescindir-li el contracte, i que deixaria de disposar dels diners que cobra als ajuntaments per aquest servici comarcal. Més encara, la resta de partits han acusat el PP de trencar el consens tradicional amb què ha funcionat el govern de la comarca, a la qual cosa han respost amb l’abandonament de càrrecs (Compromís) i amb una denúncia a la fiscalia per possible prevaricació (PSOE).

Hi ha hagut iniciatives en contra de l’adhesió al Consorci de Residus, com la presentació d’al·legacions. Una altra de les actuacions efectuades ha estat la de l’Ajuntament de Bocairent, que s’ha negat a facilitar el padró municipal a la Diputació de València, la Unitat de Recaptació de la qual és l’encarregada de cobrar els rebuts del consorci. El consistori, a més, ha advertit la Diputació que no l’autoritza a usar cap padró de la localitat que puga tindre.

L’Ajuntament de Bocairent, que s’ha oposat des del primer moment a la incorporació al Consorci de Residus, ha informat que en cas que la Generalitat impose el Consorci, es compromet a disminuir la taxa municipal del fem al preu estricte dels costos directes de la recollida, i a assumir les despeses de l’ecoparc de Bocairent sense cap cost addicional per als veïns.

Plataforma ciutadana

A Ontinyent, la regidoria de Medi Ambient ha impulsat la creació d’una plataforma que articule l’oposició a l’entrada al Consorci de Residus. Dijous passat, 3 de gener, es va fer una reunió per aplegar iniciatives a la qual hi van assistir més de 50 persones. Dimarts 8 i dijous 10 de gener es faran dues reunions públiques més per donar informació sobre la situació actual. Totes dues reunions es faran a les cinc de la vesprada a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any