Zaplana i Bono impulsen una fundació per defensar els valors de la constitució espanyola

  • Hi participen una trentena d'ex-ministres espanyols

VilaWeb
Redacció
05.01.2013 - 12:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una trentena de ministres que van formar part de governs d’UCD, PSOE i PP han creat una fundació, impulsada per l’ex-ministre José Bono i l’ex-president de la Generalitat Valenciana i també ex-ministre Eduardo Zaplana, per a la defensa dels valors recollits en la Constitució espanyola.

Aquesta iniciativa va néixer en una trobada celebrada fa uns quatre mesos a què van assistir una trentena d’ex-ministres, i la majoria va coincidir en la necessitat de defensar els valors d’igualtat, unitat, llibertat i solidaritat recollits en la Carta Magna, han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la reunió.

La Fundación España Constitucional ha estat impulsada pel socialista José Bono i el popular Eduardo Zaplana, ja retirats de la política activa i que, malgrat militar en partits diferents, han mantingut amistat durant anys.

Tots dos han manifestat reiteradament la seva defensa dels valors de la Carta Magna i la necessitat d’arribar a acords entre els principals partits per salvaguardar la unitat d’Espanya.

Acebes, Salgado, Oreja

La fundació neix també amb el suport d’un altre ex-ministre popular i ‘home fort’ durant els governs de José María Aznar com és Ángel Acebes, que va ocupar la cartera d’Interior durant la seva segona i última legislatura.

Per part del PSOE, té el suport d’ex-ministres de l’anterior govern socialista de Zapatero com Elena Salgado, vice-presidenta i ministra d’Economia, i María Antonia Trujillo, que va ocupar la cartera d’Habitatge, i amb ex-membres de l’executiu de Felipe González com Carlos Solchaga, titular del Ministeri Economia i Hisenda, i Javier Gómez Navarro, de Comerç.

Entre d’altres, ratifiquen igualment la iniciativa històrics d’UCD com Marcelino Oreja, que va ser president de la formació i comissari europeu de Transport i Energia; Rodolfo Martín Villa, ministre de Governació amb UCD entre 1976 i 1979, i Jaime Lamo de Espinosa, ministre d’Agricultura de 1978 a 1981.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any