Una associació de militars espanyols amenaça ara amb ‘un conflicte civil’ a Catalunya

  • Diu que 's'ha traspassat una frontera' amb els crits contra un tinent general dilluns a la plaça de Sant Jaume

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
29.12.2012 - 08:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Militars Espanyols (AME) ha tornat a amenaçar amb una intervenció de l’exèrcit contra el procés d’autodeterminació de Catalunya. L’AME ha publicat un comunicat en què qualifica de perillosíssima, inadmissible i intolerable l’escridassada d’un grup de manifestants al tinent José Manuel Muñoz, dilluns a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, durant la presa de possessió d’Artur Mas. I avisa que aquests fets poden menar a ‘un conflicte civil’ en què hauria d’intervenir l’exèrcit.

El tinent José Manuel Muñoz va assistir a la presa de possessió de Mas com a president de la Generalitat dilluns a migdia. Hi va anar acompanyat, entre més, de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna. Tant Muñoz com Llanos de Luna es van mostrar molt tensos i van tenir una reacció molt freda a les paraules sobre l’autodeterminació que Mas va pronunciar al saló de Sant Jordi. Quan van sortir a la plaça de Sant Jaume, tal com li havia passat al ministre Montoro, van ser escridassats per un grup de manifestants.

Ara l’AME, sobre aquella protesta, diu: ‘L’Asssociació de Militars Espanyols considera aquests fets com l’última frontera d’allò que no es pot traspassar i que podria acabar en un conflicte civil entre espanyols que portés a la desintegració d’Espanya.’ Avisen també que això menaria, ‘de manera lamentable però necessàriament irreversible, en el compliment de la missió que la constitució espanyola […] assigna als exèrcits’.

I acaba dient que espera que el govern espanyol ‘i aquell qui tingui la més alta funció constitucional’ adoptin les mesures necessàries per ‘imposar l’imperi de la llei […] contra qui actuï conscientment fora de la carta magna, incitant amb la seva irresponsable conducta i amb manifestacions a enfrontaments que no tenen res a veure amb la convivència pacífica dins de la que és i la que ha de continuar essent l’única nació dels espanyols: Espanya.’

Segons aquesta associació, el procés d’autodeterminació a Catalunya és vist com una amenaça per ‘la immensa majoria dels militars en actiu’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any