Andreu Alfaro: ‘La gent no té clar que el País Valencià és un país’

  • Vídeo del 2007, on l'escultor explicava al col·lectiu Ja en Tenim Prou el problema de la manca de consciència del país

VilaWeb
Redacció
14.12.2012 - 11:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primavera del 2007 Andreu Alfaro va col·laborar amb el col·lectiu Ja en tenim prou, que promovia el canvi polític al País Valencià i criticava la gestió del govern de Francisco Camps. Alfaro va explicar en un vídeo el problema de la manca de consciència del país. I va dir això:

‘«Ja en tenim prou» diem sempre. Sí jo crec que sabem molt bé què volem dir amb això: El país no dóna per a més. Recordo quan era jovenet que vaig llegir un llibre que es deia, ‘Un país sense política’. I és ben bé això, és un país sense política. La gent no té clar que el País Valencià és un país. La gent creu que els valencians són valencians, que som molt divertits i que això és el que els caracteritza. Però no s’adonen que a més d’això els valencians tenim una forma de comportar-nos i una història que ens dóna la possibilitat de ser un país com Catalunya, com el País Basc o com pot ser Galícia. I els castellans, amb això dels gots, s’han cregut que són els únics importants, els únics que han fet Espanya. Molt bé, ells han fet Espanya, però nosaltres no som Espanya, som una altra cosa. El problema és que si això no és clar per a tots els valencians no és clar er a ningú.’ (vídeo).

Informació relacionada:

S’ha mort l’escultor Andreu Alfaro, un gran referent artístic i de país

FOTOS – L’empremta d’Alfaro arreu del país

VÍDEO i ÀUDIO – Andreu, amic, torsimany de metalls

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any