Detingut l’ex-president de la CEOE per alçament de béns

  • Díaz Ferran, fundador del Grup Marsans, té diverses causes judicials obertes per la fallida d'aquesta empresa · La policia també ha detingut l'empresari valencià Ángel de Cabo

VilaWeb
Redacció
03.12.2012 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha detingut l’ex-president de la CEOE i ex-propietari del Grup Marsans, Gerardo Díaz Ferrán, en el marc d’una operació on hi ha altres detencions relacionades amb presumptes delictes d’alçament de béns i emblanquiment de diners, segons fonts policíaques. Entre aquestes, hi ha la de l’empresari valencià Ángel de Cabo.

Díaz Ferrán va deixar la presidència de la CEOE el 2010 després de la fallida del Grup Marsans, que va entrar en un concurs de creditors. Precisament aquesta fallida va ser el detonant de l’obertura de diversos judicis i el va posar en el punt de mira de la fiscalia per una suposada apropiació indeguda de diners i el desviament de capital a l’estranger.

Operació ‘Creuer’

La detención de Díaz-Ferran està emmarcada en l’operació ‘Creuer’ que ha dut a terme la policia espanyola i a partir de la qual s’han detingut nou persones i s’ha efectuat vuit registres. No es descarta que en les properes hores es facin noves detencions. L’operació ‘Creuer’ ha tingut lloc a Madrid i València i està dirigida pel jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, en el marc d’una investigación de diversos delictes d’alçament de béns i blanqueig de capital, entre altres.

La investigació parteix de la querella presentada per AC Hotels, Meliá, Pullmantur i el grup Orizonia, contra els antics propietaris de l’agència Marsans, Gerardo Díaz Ferrán i Gonzalo Pascual, que és mort, el nou propietari, Ángel de Cabo, i l’empresa Possibilitum.  

Altres causes judicials

Es troba implicat en més causes judicials, com la del forat financer de Caja Madrid. Com a encausat en aquest cas, declararà dimecres al jutge per explicar la concessió d’un crèdit a favor de Ferrán de 26,6 milions d’euros. Tant a Díaz Ferrán com a l’ex-president de Caja Madrid Miguel Blesa se’ls imputen delictes societaris i falsedat documental. 

També és encausat per delictes d’apropiació indeguda de 4,4 milions d’euros com a gestor del Grup Marsans. La fallida va deixar més de 4.700 afectats i un deute acumulat de 417 milions d’euros i se sumava a la d’Air Comet al 2010.

A més, la fiscalia l’acusa d’haver enviat 4,9 milions d’euros del Grup a Suïssa entre els anys 2007 i 2009 a través d’una empresa irlandesa del Grup Marsans. Díaz Ferrán ja va ser objecte d’un embargament de béns i es va declarar en fallida per no haver d’afrontar les pèrdues del Grup Marsans, que ascendeixen a 417 milions d’euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any