Ciutadans pensa a implantar-se al País Valencià

  • Els pocs militants que hi té ara poden convergir amb el grup Demòcrates de l'ex-ministre socialista Antoni Asunción • Si s’hi implanta, disputarà l'espai d'UPyD, que pot entrar a les corts, segons les enquestes

VilaWeb
Redacció
03.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de les eleccions catalanes, en què va passar de 3 diputats a 9, Ciutadans pensa a expandir-se fora del Principat, i el País Valencià és un dels indrets que més li interessa. De fet, ja té una agrupació de València i Castelló i prepara la creació d’un ‘Comité de Llevant‘ que, segons els plans d’expansió, convergiria amb el grup Demòcrates de l’ex-ministre socialista Antoni Asunción.

Asunción va ser expulsat del PSPV-PSOE el 2011 després d’haver-se oposat a la direcció de Jorge Alarte i també arran de les especulacions sobre els seus negocis personals amb membres de la direcció del PP. A la campanya del 25-N al Principat, Asunción va participar en un acte públic de Ciutadans i va afirmar que en compartia l’ideari.

A les darreres eleccions espanyoles, UPyD va obtenir un escó per València, i ara totes les enquestes pronostiquen que entrarà a les Corts Valencianes. Això ha accelerat l’interès de Ciutadans d’implantar-se al País Valencià, cosa que podria dividir el vot, perquè tots dos partits s’identifiquen amb el nacionalisme espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any