Les primeres ‘sabatetes’

  • Des de mitjan novembre es poden veure les primeres orquídies d'Arenys florides als balcons i eixides de la població

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.11.2012 - 13:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’orquídia d’Arenys, el nom científic de la qual és Phapiopedilum Insigne, forma part del paisatge urbà de la població. Viu molt bé als balcons i eixides d’Arenys i floreix entre els mesos de novembre i març. El nom popular de “sabateta d’Arenys” se li atorga per la forma de la flor. Val a dir que hi ha altres orquídies molt similars, que també es coneixen com a “sabatetes de Venus”, però no són exactament la mateixa espècie.

És només a través de la memòria popular que ens arriba que fou un frare caputxí qui va portar-la al convent d’Arenys de Mar. L’orquídia es va adaptar molt bé al clima arenyenc i de mica en mica es va convertir en una planta habitual a cada casa. Una de les característiques d’aquesta orquídia és que no està a la venda. No existeix un cens de les plantes que hi ha a la vila.

Pep Quintana i Ramon Verdaguer han estat dues de les persones que han celebrat l’arribada de les primeres flors amb apunts al seus blogs. També podeu recuperar aquest vídeo en el qual la florista Carme Roig parla al programa Divendres de TV3 sobre l’orquídia d’Arenys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any