De les paraules als fets

  • OPINIÓ. PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida

VilaWeb
Redacció
24.10.2005 - 08:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En poques setmanes ens ha visitat el Molt Honorable President de la Generalitat Francisco Camps. La primera va ser per a inaugurar el curs escolar a Guadasssèquies i ara serà la ciutat d’Albaida per a inaugurar l’Institut José Segrelles.

Sempre es bo que els polítics s’acosten per a inaugurar noves instal·lacions, però també es bo que s’acosten per a conéixer la realitat, cosa que mai fan, en què es troben els veïns i veïnes de la nostra comarca.

La Generalitat va acomplint el mapa escolar a ralentí. La nostra comarca pateix mancances importants i encara queden moltes actuacions per fer i, si em permet el Sr. Camps, li vaig a recordar com es troba la situació educativa actual i les seues infraestructuras a la comarca de la Vall d’Albaida:

Les escoles del Palomar i Otos, després de 50 anys, continuen en un estat lamentable.

A Benigànim la Primària està repartida en tres edificis diferents amb tots els inconvenients que açò suposa. En Secundària 750 alumnes sols compten amb un professor d’Informàtica, però dos de Religió.

A Bèlgida, a Bellús i a Ontinyent encara hi ha alumnes que estan en aules prefabricades

A Albaida l’escola Elias Tormo necessita una reforma urgent per adaptar el centre a la LOGSE. Li suggerisc que camine unes metres més avall i la visite per comprovar en quin estat es troba.

A Ontinyent l’escola Bonavista contiuna sense estar adaptada a la LOGSE.

A les escoles públiques estan arribat massivament nouvinguts i les plantilles són les mateixes. Els Ajuntaments estan desbordats assumint competències que son de vosté.

Els pressupostos són ridículs. Els Instituts compten amb el mateix pressupost de fa 5 anys i les despeses són molt mes quantioses.

La Consellería d’Educació discrimina segons el partit que governa en cada poble:

A Ontinyent s’han pogut asfaltar les pistes esportives del CEIP Bonavista gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i l’AMPA, mentre que a la Pobla del Duc(PP) han estat subvencionades per la Consellería.

Els SPES han tingut un retall pressupostari brutal. S’ha restringit el nombre de professors per manca de recursos. En l’actualitat a les escoles no ha arribat cap especialista.

Sr. Camps, als socialistas de la Vall d’Albaida l’educació ens preocupa i volem solucions i no propaganda i imatge que és al que ens té acostumats. Davant d’això, volem que les administracions públiques prenguen partit i creen les condicions bàsiques per tal que es puga donar amb la major garantia, igualtat i qualitat l’educació pública a la nostra Comarca.

Al mateix temps li vull recordar a l’Alcalde d’Albaida que l’Institut que el dilluns s’inaugura (després d’un curs en funcionament) ha estat possible gràcies al bon fer de l’anterior corporació municipal presidida per Joan Bodí (PSPV)

La construcció dels Instituts i Escoles Públiques son una OBLIGACIÓ del govern de la Generalitat, per tant els ciutadans/es d’Albaida no hem d’estar agraïts a ningú, sinó el que ha de fer el Sr. Camps i el PP és complir l’execució del mapa escolar massa temps incomplit.

Fina Català i Mascarell

Secretària d’Educació del PSPV de la Vall d’Albaida

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any