El nen ferit pels mossos a Tarragona, protagonista involuntari del dia

  • Ha patit un trau al cap, i una altra noia de 15 anys també ha rebut cops de porra · És fill d'una miltant de la CUP de Tarragona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.11.2012 - 21:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nen de 13 anys de Tarragona que ha quedat ferit al cap per un cop de porra dels mossos d’esquadra ha esdevingut el protagonista involuntari del dia en aquesta jornada de vaga general. Les imatges de l’agressió han estat el tema més comentat a la xarxa, i el que ha desfermat més indignació. La família es planteja de presentar una denúncia als mossos, que han obert un expedient informatiu per aclarir els fets. El nen, que tal com diu la família no participava en la manifestació, ha rebut un cop de porra al cap. Una noia de 15 anys que era al lloc dels fets també ha rebut cops de porra.

Fonts pròximes a la família han explicat a VilaWeb que el nen, que és fill d’una militant de la CUP de Tarragona, no participava pas en la manifestació amb motiu de la vaga general que es feia, que era en un carrer adjacent i que s’ha vist immers en les corredisses per una càrrega dels mossos. Tal com es veu en el vídeo, el nen ha rebut el cop de porra dels mossos, que han carregat indiscriminadament, i ha patit un trau al cap. La seva amiga, adolescent, ha increpat els agents i ha obtingut com a resposta un parell de cops de porra a les cames.

La versió de la policia és que el nen ha rebut el cop perquè la porra del mossos ha rebotat en la motxilla d’un manifestants. Els mossos han obert un expedient informatiu per aclarir els fets.

El començament dels incidents

Els incidents s’han esdevingut després d’un recorregut dels manifestants pels comerços de la ciutat, iniciat a la plaça Imperial Tàrraco. A mesura que els joves recorrien els carrers pròxims a la plaça, els comerços anaven abaixant persianes, com als centres Opencor i Corte Inglés, aquest darrer custodiat per diversos agents antidisturbis. Els protestants han fet pintades en alguns establiments i han mogut contenidors enmig de la calçada. A l’alçada de la plaça de la Generalitat, on es troba el Corte Inglés, la crispació ha anat a més i els joves han començat a llençar objectes contundents -com ara planxes, pedres i vidres de l’interior dels contenidors- contra els agents. A partir d’aquí ha començat la càrrega policial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any