Margallo nega que Catalunya tingui dret d’autodeterminació

  • Torna a carregar contra un referèndum i diu que seria 'una ruptura de l'ordre constitucional'

VilaWeb
Redacció
13.11.2012 - 14:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, ha tornat a carregar contra un referèndum a Catalunya, i ha dit que fer-lo malgrat una prohibició judicial comportaria una ruptura de l’ordre establert i de l’imperi de la llei. A més, ha negat que Catalunya tingui dret d’autodeterminació.

‘Estic segur que totes les autoritats catalanes respectaran l’estat de dret si volen fer una consulta’, ha insistit Margallo, en declaracions a la premsa l’endemà de comparar el referèndum amb un cop d’estat. Tot just ahir, afirmava que la consulta seria il·legal i el president català podria ser acusat de prevaricació.

També ha dit que la UE ‘vetaria una declaració unilateral d’independència en contra de l’ordenament intern d’un país’, i ha descartat de fer paral·lelismes entre el Sàhara i Catalunya perquè considera que no són comparables. Per Margallo, Catalunya no compleix cap de les condicions previstes en el Dret internacional per a la secessió, com ara ser ‘pobles colonials, ocupats militarment i on els ciutadans no puguin exercir els drets democràtics’: ‘No crec que cap d’aquestes circumstàncies es donin a Catalunya’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any