El sondatge del CIS allunya CiU de la majoria absoluta

  • ERC seria la tercera força, el PP baixaria lleugerament, SI entraria i la CUP quedaria fora

VilaWeb
Redacció
08.11.2012 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El CIS espanyol ha publicat el sondatge (pdf) sobre la intenció de vot a les eleccions al parlament el 25 de novembre, just el mateix dia que han sortit les dades del sondatge del CEO. El CIS indica que CiU guanyaria les eleccions, però no pas amb majoria absoluta; es quedaria amb 63 o 64 escons; el PSC es mantindria en segon lloc, però només amb 19 diputats, seguit d’ERC, que pujaria la representació, obtindria 17 escons i seria la tercera força. El PP baixaria una mica, i quedaria amb 16-17 diputats. ICV-EUiA obtindria 11 escons, Ciutadans pujaria fins als 7 i Solidaritat en tindria 1. La CUP no entraria.

L’enquesta del CIS no pregunta què es votaria en cas de celebració demà d’un referèndum sobre la independència. En canvi, presenta diverses opcions d’organització territorial de l’estat espanyol, i demana amb quina s’està més d’acord. Les opcions més votades són: Un estat en què es reconegui el dret de les comunitats autònomes la possibilitat d’esdevenir estats independents (41,4%); un estat en què les comunitats autònomes tingui més autonomia (26,1%); un estat amb les comunitats autònomes com ara (16%); un estat amb un únic govern central sense autonomies (9,8%) i un estat en què les comunitats tinguin menys autonomia que no ara (3,6%)

L’enquesta es va fer amb una mostra de 3.000 enquestats entre el 9 i el 29 d’octubre. Aquests resultats difereixen dels del Centre d’Estudis d’Opinió, publicats també avui.

Informació relacionada:

CiU guanyaria amb majoria absoluta, segons el CEO

Comparació entre els resultats del CEO i els del CIS


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any