Suport de l’ANC a la vaga del 14 de novembre

  • ANC i sindicats convocants fan un manifest conjunt en defensa del 'dret a decidir per les transformacions nacionals i socials'

VilaWeb
Redacció
07.11.2012 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els sindicats catalans convocants de la vaga general del 14 de novembre han fet públic un manifest conjunt que defensa la necessitat de fer efectiu el dret de decidir a nivell nacional i social, i en el qual l’ANC dóna suport a la vaga. En la presentació del manifest hi han estat presents la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell; el secretari general d’UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, el de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i representants de la Intersindical-CSC i de la USOC.

Carme Forcadell ha defensat que per l’entitat, els drets nacionals i els socials són inseparables i que ‘la independència no és un objectiu per si sol, sinó un mitjà per poder viure millor, tant els independentistes com els que no ho són’.

Els signants fan una crida a unir esforços ‘per afrontar la greu crisi social i nacional que afecta el país, amb retallades de drets i prestacions socials’. Consideren que la situació podria solucionar-se, en part, ‘si el poble català no patís el dèficit fiscal i la manca de sobirania actual. Per això aposten per ‘fomentar en el principi del dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten’. Alhora, l’ANC manifesta el seu suport a la convocatòia de vaga ‘nacional, general i social’ del 14 de novembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any