Pesquers de Roses, obligats a hissar la bandera espanyola

  • L'armada espanyola dóna l'ordre de portar el banderi espanyol visible

VilaWeb
Redacció
27.10.2012 - 09:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diversos pesquers de Roses van ser obligats ahir a hissar la bandera espanyola mentre navegaven a pocs metres de la costa per a poder continuar la seva feina, per ordre de l’exèrcit. Aquests pesquers són inspeccionats de manera periòdica per vaixells del ministeri d’Agricultura. I ahir, mentre es desenvolupaven aquestes inspeccions, el vaixell del ministeri va rebre ordres de l’armada espanyola perquè exigís als pesquers l’hissada de la bandera espanyola. La primera notícia la van donar els mateixos pesquers i la portaveu del projecte NINAM, Gemma González, una plataforma ecologista d’estudi dels cetacis, que va fer aquest tuit, tal com va recollir la Vanguardia en aquest article, que descrivia amb detall tot el succés.

Avui, però, el País ha entel·lat el cas de confusió amb aquest article en què nega que als pesquers se’ls obligués a hissar la bandera i ho atribueix tot a un comentari escoltat per ràdio mentre el vaixell del ministeri d’Agricultura realitzava la inspecció dels pesquers. ‘I que hissin la bandera, la nostra’, era el comentari radiofònic. El cas és, finalment, que els pesquers van haver d’hissar efectivament la bandera espanyola per a poder continuar pescant.

La normativa marítima dicta que la bandera espanyola ha d’estar en un lloc visible al pavelló de popa del vaixell i que, si va acompanyada d’altres banderes -com la catalana- l’espanyola ha de ser més gran.

Més informació: Nova intimidació de l’aviació espanyola a Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any