Aznar amenaça: ‘Hi ha en joc la integritat de Catalunya’

  • 'Catalunya no podrà romandre unida, si no continua essent espanyola', diu l'ex-president espanyol

VilaWeb
Redacció
24.10.2012 - 20:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del govern espanyol, José María Aznar, ha tornat a carregar amb duresa contra la ‘deslleialtat, el xantatge i les amenaces’ del president de la Generalitat, Artur Mas, amb la idea de ‘trencar l’acord democràtic per cercar la secessió i el conflicte’. Aznar ja dit que ‘potser ha arribat el moment de fer una reforma del model que permeti un estat més ordenat, més eficient, més just i que asseguri els principis de l’Espanya constitucional’.

‘Per als qui juguen irresponsablement amb les coses importants, que Espanya tan sols podrà trencar-se si Catalunya sofreix abans la seva pròpia ruptura com a societat, com a cultura i com a tradició. Catalunya no podrà romandre unida si no continua essent espanyola. Qui pensi que tan sols hi ha en joc la unitat d’Espanya s’equivoca. Abans d’aquesta, hi ha en joc la integritat de Catalunya’, ha dit Aznar, en un acte de la FAES juntament amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Aznar va amenaçar Mas amb conseqüències penals

L’ex-president del govern espanyol i president de la FAES, José María Aznar, va amenaçar la setmana passada el president Artur Mas amb conseqüències penals si vulnera la constitució espanyola. Va acusar Mas d’una ‘greu deslleialtat’ que malmet l’interès general en benefici dels ‘seus interessos particulars’.

Aznar va fet aquestes declaracions a Miami, en l’homenatge al bicentenari de la constitució de Cadis organitzat per la Fundació España-Florida 500 años.

A més, va dir que ‘si algú vol canviar el text constitucional, pot proposar-ho al conjunt de la nació, que decidirà el que convingui’. I va voler deixar clar que ‘el que no pot fer ningú és vulnerar o incomplir pel seu compte la constitució perquè aquesta actuació serà nul·la i pot rebre fins i tot la sanció penal prevista en els codis del país’.

 

Més informació:

Aznar diu que qualsevol incompliment de la constitució espanyola seria declarat nul

Gran Wyoming: ‘Realment, Catalunya no és Espanya’

Mas replica a Rajoy: ‘Em va dir que Catalunya no estava tan maltractada’

[VÍDEO] Derk J. Eppink: ‘Senyor Vidal Quadras, vergonya!’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any