Un eurodiputat neerlandès a Vidal Quadras: ‘La seva carta sembla redactada per Franco!’

  • Derk J. Eppink, del partit flamenc Lijst-Dedecker, li demana que dimiteixi i diu a l'eurodiputat Luis de Grandes: 'Deixeu votar els catalans!'

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
23.10.2012 - 12:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’eurodiputat neerlandès Derk J. Eppink, del partit flamenc Lijst-Dedecker, vice-president del Grup dels Conservadors i Reformistes Europeus, ha esbroncat avui al plenari d’Estrasburg Alejo Vidal Quadras per la carta (PDF, en castellà) que va enviar a tots els eurodiputats dient-los que ‘l’ofensiva separatista de Catalunya no és gens pacífica ni de democràtica’. ‘La seva carta sembla redactada per Franco!’, ha dit Eppink a Vidal Quadras, a qui ha demanat que dimiteixi.

Les paraules d’Eppink després han irritat l’eurodiputat del PP espanyol Luis de Grandes, que ha dit que menyspreava l’opinió de l’eurodiputat neerlandès. ‘Deixeu votar els catalans!’, li ha etzibat Eppink.

Eppink s’ha adreçat al president de l’eurocambra, Martin Schulz: ‘Senyor president, deixeu-me felicitar-vos, a vostè, al senyor Barroso i al senyor Van Rompuy, pel premi Nobel de la pau. Desgraciadament, no puc felicitar el senyor Vidal Quadras, vice-president d’aquest parlament. En una televisió espanyola va proposar que la guàrdia civil a Catalunya aturés la independència de Catalunya’.

Tot seguit ha comparat aquesta actitud amb la de Cameron amb Escòcia. ‘El camí no és l’exèrcit, sinó la democràcia’, ha dit l’eurodiputat, que ha recordat la carta que van rebre els eurodiputats. ‘Llegint-la, he tingut la impressió que l’havia escrit el general Franco en persona!’, s’ha exclamat. ‘Què pensa fer sobre això el senyor Schulz’, li ha demanat, retraient-li que digués que l’emparava la llibertat d’expressió i que no ho havia dit com a vice-president del parlament europeu. ‘El senyor Vidal-Quadras és vice-president les vint-i-quatre hores del dia i els set dies de la setmana, no?’, ha dit Eppink. ‘No fugi de la realitat, i disculpi a aquest parlament i als catalans fent-lo plegar’, ha afegit. I ha acabat dient, en espanyol: ‘Senyor Vidal Quadras, vergonya!’


Més informació:

Tremosa desmunta els arguments de la carta de Vidal-Quadras contra el procés català

L’eurocambra comença a revoltar-se contra Vidal-Quadras

Espanya va pressionar la UE per manipular les paraules de Reding sobre Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any