Els sindicats mantindran la vaga general a Catalunya el 14-N, malgrat la campanya

  • CC OO i UGT convocaran la segona vaga general de l'any coincidint amb un protesta europea i en plena campanya del 25-N

VilaWeb
Redacció
18.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats Comissions Obreres i UGT i la plataforma d’associacions espanyoles Cumbre Social convocaran una jornada de vaga general que es farà el dia 14 de novembre contra les retallades i la política d’austeritat del govern de Mariano Rajoy, informa el diari El País.

Els dirigents dels principals sindicats espanyols volen donar suport a la protesta d’abast europeu i a la vaga general que es farà aquell mateix dia a Portugal.

El 14 de novembre s’escaurà en plena campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot amb tot, fonts sindicals han dit a VilaWeb que no comptaven pas canviar de data per poder coincidir amb el front europeu.

Protesta europea

La Confederació Europea de Sindicats (CES) proposa una jornada de mobilitzacions europees que es farà aquell mateix dia. De moment, tan sols proposen vaga general els sindicats espanyols i portuguesos; els sindicats grecs es mobilitzaran el 18 de novembre, quatre dies després.

El text de la CES denuncia les mesures d’austeritat dels estats membres de la UE i el desmantellament del model social europeu, però no diu que la protesta hagi de ser una vaga general, sinó que pot ésser a base de manifestacions, mítings…

Actualment la CES és formada per 85 confederacions sindicals i 10 federacions industrials de 36 països europeus. Entre aquests, Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia i el Regne Unit.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any