El ‘Lluís Vives’ d’Ontinyent torna a l’escola republicana

  • La Universitat de València hi instal·la una Aula-Museu

VilaWeb
Redacció
11.10.2012 - 18:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’edifici Lluís Vives d’Ontinyent és una construcció de l’època de la segona República espanyola, i això ha fet que servisca d’espai immillorable per a acollir l’Aula-Museu de l’Escola de la II República espanyola, una reconstrucció d’una aula tipus dels centres escolars d’aquells anys. El centre mostra elements com són taules, cadires, pupitres i banquets, completats amb una exposició de materials originals d’escriptura i quaderns, una pissarra i una al·legoria de la República.

L’Aula-Museu explica, a través de quinze panells, les característiques de l’escola republicana, la renovació pedagògica, el paper dels mestres d’aquell temps, i els esdificis escolars com el propi Lluís Vives, que ara és seu dels estudis de Magisteri de la Universitat de València a Ontinyent.

L’exposició permanent es podrà visitar a partir de dimarts dia 16 d’octubre. El Rector de la Universitat de València la inaugurarà a les onze del matí, abans de participar en l’acte d’inici del curs acadèmic de la universitat a Ontinyent que es farà a les dotze del migdia al Centre Cultural de Caixa Ontinyent. L’acte inaugural del curs anirà a càrrec del catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de València, Javier de Lucas.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any