Il·lusió en el nacionalisme valencià i balear

  • Enric Morera i Biel Barceló comenten la decisió del Parlament de Catalunya

VilaWeb
Redacció
28.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La votació d’ahir fou seguida amb un interès especial per la Coalició Compromís i el PSM. VilaWeb n’ha parlat amb els dirigents respectius, Enric Morera i Biel Barceló, que s’han manifestat il·lusionats per la situació del Principat.

Enric Morera ha remarcat que les situacions valenciana i catalana ‘són diferents’ però també que ‘és evident que respectem i seguim amb un gran interès un procès democràtic tan important com el que es viu ara a Catalunya’. Per a Morera els estats nacions han quedat ‘massa xicotets’ en l’Europa actual i ‘com a europeistes voldríem una Europa molt més respectuosa amb els pobles europeus’.  En aquest sentit el líder de Compromís ha dit ‘personalment considere que Catalunya és capdavantera en la transformació de l’estat espanyol i d’Europa, in procés que és molt positiu i que obri escenaris de futur molt interessants també per als valencians, que al capdavall patim la mateixa situació que Catalunya, amb un estat que literalment ens ha arruinat’.

Aquesta setmana les Corts Valencianes han fet també el Debat de Política General, debat que ha estat ben diferent ‘perquè el PP ha deixat ben clar que el seu projecte és retallar l’autonomia valenciana, obviant el greu dèficit fiscal que patim’.

També pel portaveu parlamentari del PSM-IV-ExM, Biel Barceló aquest és un moment especial ‘que m’agradaria molt que anés bé’, per a la qual cosa ‘ara cal aconseguir bons resultats en les eleccions, plantejar la consulta de manera seriosa i no decebre ningú’. Segons el dirigent nacionalista ‘ara no caben componendes’. Barceló ha recordat el títol del llibre de Pere Sampol ‘Espanya no perd mai’ per a dir que ‘el que queda clar és que dins Espanya no hi ha lloc per a la pluralitat i només hi ha l’opció de convertir-se a la concepció castellana’.

Sobre les repercusions del referèndum i la possible independència del Principat Barceló ha dit que ‘és evident que hi haurà un enfortiment del nacionalisme espanyol que ens causarà molts problemes però també hi haurà molta gent que obrirà els ulls i entendrà que hi ha altres possibilitats’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any