Un cap de setmana per debatre alternatives

  • Carrícola acull el 2n Aplec Ecologista del País Valencià

VilaWeb
Redacció
21.09.2012 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 2n Aplec Ecologista del País Valencià es celebra aquest cap de setmana a l’Ametla de Palla de Carrícola, amb la novetat enguany d’una matinal d’intercanvi de llavors autòctones. Els invitats a l’aplec que hi exposaran dissabte les seues experiències i propostes són l’economista i escriptor Christian Felber, membre fundador del moviment justícia global Attac a Àustria i creador de l’anomenada Economia del bé comú, i Jordi Domingo, tècnic d’Avinença i Global Nature.

L’intercanvi serà diumenge 23 de setembre a partir de les 12 del migdia. També diumenge es faran dues xerrades que tracten des de dos aspectes diferents la sobirania alimentària. Per una banda Dani Martínez, membre de l’associació Llavors d’Ací, una entitat que treballa per a la promoció i la conservació de la biodiversitat agrària, parlarà de la importància de conservar els cultius autòctons, tant al nostre país com per part de totes les poblacions agràries d’arreu del planeta.

L’altre protagonista del matí de diumenge serà Bernd Knöller, propietari i cuiner del restaurant Riff, un referent en la gastronomia ecològica i reconegut amb una estrella Michelin des de 2009. El cuiner explicarà els secrets de tractar amb productes de la terra i ecològics per garantir una cuina sana i de qualitat.

L’aplec ha programat també tallers, actuacions musicals, i una degustació de productes ecològics.

El 2n Aplec Ecologista del País Valencià el promouen la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida i la Colla Ecologista l’Arrel d’Ontinyent, amb el suport de l’Ajuntament de Carrícola, amb la col·laboració, entre d’altres, de VilaWeb Ontinyent. Hi donen suport altres associacions i plataformes com Acció Ecologista Agró, Avinença, Llavors d’Ací, Attac-País Valencià, Ecofòrum País Valencià i Veterinaris Sense Fronteres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any