Mas: ‘No apagarem la flama que escalfa el cor d’aquest poble’

  • El president de la Generalitat ha avisat que en el procés 'difícil' cap a l'estat propi ens posaran entrebancs de tot tipus

VilaWeb
Redacció
14.09.2012 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit en la inauguració de l’escola d’estiu de CDC en la seva voluntat d’avançar cap a la construcció de l’estat propi en el marc europeu. Ha afirmat que ‘hi ha una cosa que està per sobre de les lleis, els partits i els parlaments, que és la flama que escalfa el cor de les persones’. ‘Avui, a Catalunya hi ha una flama encesa. I nosaltres no apagarem la flama que escalfa el cor d’aquest poble’.

Mas ha repetit que la manifestació de la Diada va ser ‘una lliçó de civisme, història i futur’. ‘Va ser un missatge positiu, de joia i d’alegria, malgrat el moment difícil que vivim i les situacions complicades de molta gent que dimarts també van ser als carrers de Barcelona’, ha dit. ‘Estem vivint moments especials… històrics’, ha afegit.

Però ha avisat que ‘no es pot portar un país en un procés com aquest sense tenir present i explicar les dificultats que hi haurà i els entrebancs que ens posaran’. ‘Però, insisteixo: tot és possible, fins i tot els grans somnis’, ha afirmat Mas, que ha afegit que cal ‘una majoria àmplia i capacitat de resistència’.

I ha dit que cal tenir en compte que ‘hi ha països molt més petits que Catalunya a la UE, però cap precedent del que la majoria del poble català vol que seguim’.

‘Tota aquella travessia del desert que vam passar com a partit és poca cosa comparat amb el que vindrà ara’, ha afirmat. ‘Preparem-nos, prepareu-vos, que haurem d’encarar tots els obstacles que ens posaran i que ja han començat a posar’. I ha cridat a fer-ho ‘en positiu i sense ofendre ningú’. ‘Es pot dir tot i ben clar sense ofendre a ningú’.

També ha aprofitat per replicar a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que la veu del poble i els seus vots també s’han de tenir en compte al marge de la constitució espanyola.

‘Ens provocaran, ens posaran pells de plàtan, ens estiraran la llengua… però no podem caure en les seves trampes’, ha dit Mas, que ha justificat que la de Catalunya ‘és la voluntat d’un poble que durant 30 anys ha intentat que l’estat espanyol fos el seu, però que diu que vol seguir essent i que vol progressar i, si cal, volem ser un estat’. ‘Això és el que diu el poble de Catalunya’.

‘Aquesta setmana aniré a Madrid a defensar el mandat del Parlament sobre la sobirania fiscal, el concert econòmic o el pacte fiscal, digueu-ne com vulgueu. Ho faré perquè va en la línia de la transició nacional, del dret de decidir i som en aquesta situació.’

En el camí de l’estat propi, Mas ha dit que ‘per fer-ho, ens hem de preparar com a poble per tenir possibilitats d’èxit’. ‘És un camí que ja hem començat’, ha dit.

 

MÉS INFORMACIÓ: Mas diu que no oblidarà la independència en cas d’aconseguir el pacte fiscal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any