Forcadell: ‘No s’ha de dilatar el calendari de la independència’

  • Mas rep una delegació de l'ANC, organitzadora de la històrica manifestació independentista

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.09.2012 - 13:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut aquest migdia una delegació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) encapçalada per la seva presidenta, Carme Forcadell, i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) al Palau de la Generalitat. Durant la reunió, l’ANC ha expressat a Mas la necessitat de ‘fer junts aquest projecte: govern, ajuntaments i societat civil’, segons que ha explicat Forcadell després de la reunió. ‘També tenim clar que el procés no es pot dilatar gaire en el temps. Per això creiem que hem de començar a pensar en calendaris’ (vídeo).

‘Hem començat a treballar per obtenir la majoria social i arribar a totes aquelles persones encara indecises, que ho poden ser si els expliquem el projecte, perquè la independència és un mitjà per tenir un país més just, pròsper i solidari’, ha dit Forcadell, per qui ‘ara toca fer aquesta feina: la d’ampliar la majoria social perquè el referèndum sigui una contesta aclaparadora a favor del sí’. 

L’ANC ha fet saber a Mas que ‘la independència és irrenunciable i que cap pacte fiscal’ els faria ‘dissuadir’. També li han defensat que les properes eleccions al parlament siguin unes eleccions plebiscitàries: ‘que el parlament que en surti sigui el que porti a la independència d’aquest país’.

Homs: ‘El govern espanyol continua dormint a la palla’

Per la seva banda, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat que el president havia analitzat i incorporat el sentir d’aquest Onze de Setembre i el plantejament de l’ANC i ha constat que ‘tot plegat va agafant una velocitat més intensa’. Homs també s’ha referit a la reacció d’alguns membres del govern espanyol: ‘La sensació que ens enduem és que continuen no volent escoltar; i un govern espanyol que s’entesta a no voler escoltar té tots els números per equivocar-se en les decisions que prengui’.

En aquest sentit, ha posat de rellevància com la comunitat internacional ‘s’ha fixat en el procés que va il·lustrar-se dimarts passat, se n’ha fet ressò, ho ha analitzat, ha fet propostes, articles, ha generat opinió…’, i en canvi, ‘el govern espanyol continua dormint a la palla’. Aquesta és la sensació, diu, que dóna les declaracions d’alguns dirigents espanyols. 

En un comunicat publicat dimecres, l’ANC destaca que la manifestació independentista d’aquest Onze de Setembre ‘marca un punt de no-retorn en el procés d’emancipació català perquè és la més gran mobilització de la història del país sota un lema inequívocament independentista’.

‘Que més del 20% de la població de Catalunya hagi omplert Barcelona amb un clam nítid –el d’assolir la independència per a ser un nou estat–, sense que es produeixi cap incident ni cap detenció, és una mostra inequívoca de la maduresa dels catalans. Una prova clara que la societat catalana està preparada per a fer el pas.’

Més informació: Mas diu a Madrid: ‘Necessitem un estat’

Vídeo del discurs i Text íntegre del discurs

Editorial de Vicent Partal: ‘Escolta, Espanya’? No. ‘Escolta, Catalunya’

Editorial del Financial Times: ‘El missatge català’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any