Navarro s’afegeix a Duran i diu que la manifestació no serà independentista

  • 'Els que interpreten que serà una gran manifestació independentista s'equivoquen', diu el dirigent socialista

VilaWeb
Redacció
09.09.2012 - 14:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat aquest diumenge s’equivoquen els que interpreten que la manifestació de l’Onze de Setembre és independentista, i ha dit que els militants del PSC que hi assistiran a títol personal ho faran per ‘per no deixar el carrer en mans dels que volen dividir’. Navarro també ha transmès al comitè federal del PSOE la seva preocupació per la ‘deriva independentista’ del govern de la Generalitat i ha apel·lat els socialistes espanyols a fer ‘un discurs valent’ pel federalisme.

Les paraules de Navarro arriben dos dies abans de la manifestació, en què el dirigent socialista no assistirà, però sí que ho faran alguns noms destacats del partit, com el batlle de Lleida, Àngel Ros, i l’ex-consellera Marina Geli. Joaquim Nadal, destituït aquesta setmana de la presidència del grup parlamentari, va animar els ciutadans a participar-hi per més que ell no hi assisteixi.

El PSOE: ‘Els membres del PSC són lliures d’anar a la manifestació’

Navarro ha dit en el comitè federal del PSOE que hi havia el risc de fractura entre Catalunya i Espanya. La vice-secretaria general dels socialistes espanyols ha respost que el PSC i el PSOE ‘han de ser actors que combatin aquesta ruptura’, i ha afegit que els membres del PSC eren ‘lliures’ per anar a la manifestació.

La posició de Duran i Lleida

Un altre dirigent que ha fet declaracions negant que la manifestació de la Diada sigui independentista, malgrat el lema de ‘Catalunya, nou estat d’Europa’, és Josep Antoni Duran i Lleida. El líder d’Unió anirà finalment a la manifestació, per més que en un principi havia dit que no ho faria. ‘No cal sentir-se independentista. Ja no és la manifestació en pro de la independència. És un acte d’afirmació catalanista’, opina Duran.

Més informació:

Antonio Franco: ‘Pere Navarro no accepta que li diguin que no és catalanista’

Tot sobre l’#11s2012

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any