Mas-Colell: ‘Em semblarà magnífic si la història ens porta a la indepedència’

  • El conseller no anirà a la manifestació de la Diada, però confia que sigui multitudinària

VilaWeb
Redacció
03.09.2012 - 10:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tant el portaveu de l’executiu, Francesc Homs, com el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, han insistit avui que ara cal exhaurir la via de negociació del pacte fiscal. Mas-Colell ha dit que no aniria a la manifestació de l’Onze de Setembre perquè no hi hagi ‘cap ambigüitat’ en el compromís que, com a conseller, té amb la demanda de pacte fiscal. Ara, també ha dit que ‘com més potent sigui la manifestació, millor. Convé que se sàpiga que la el poble de Catalunya i la nació tenen una gran vitalitat’. I ha afegit que li semblaria magnífic si la història portés Catalunya a la independència.

En relació amb l’entrevista que tindran el dia 20 el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, el conseller, en declaracions a TV3, ha avisat que seria una imprudència es tanqués la porta a parlar del pacte fiscal.

Per la seva banda, Francesc Homs ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que encara no té decidit si anirà a la manifestació de l’Onze de Setembre, però ha fet una crida perquè hi hagi una gran mobilització. ‘Si no n’hi ha, el govern de Madrid tindrà arguments per no fer cas del pacte fiscal’. Homs ha volgut deixar clara quina és la posició del govern ara mateix: ‘Pensem que la solució és disposar dels nostres recursos, i per això demanem el pacte fiscal. Si [a la manifestació] es volen fer uns altres plantejaments, no els desestimem pas; val la pena tenir-los en compte. Però el plantejament de la Generalitat és el pacte fiscal’.

Informació relacionada:

El vídeo de l’Onze de Setembre

Qui es manifestarà l’Onze de Setembre?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any