EUPV reclama el tancament de Cofrents per ser un perill ‘real’

  • La central nuclear es troba a menys de 80 km de la Vall d'Albaida

VilaWeb
Redacció
19.08.2012 - 16:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La diputada d’Esquerra Unida del País Valencià en al parlement espanyol, Marina Albiol, ha reclamat el tancament de la central nuclear de Cofrents després dels advertiments realitzats del director general de l’Agència Federal Nuclear belga, Willy de Roovere, i ha ressaltat que el reactor suposa un risc ‘real i latent’ per a la població.

Albiol ha fet aquestes manifestacions a través d’un comunicat després que De Roovere es mostrara a favor del tancament permanent dels 20 reactors nuclears a tot el món el contenidor dels quals ha construït el mateix fabricant holandès Rotterdam Droogdok Maatschappij si es descobreixen fisures serioses, tal com s’han detectat en el tercer reactor de la central belga de Doel.

Per a Albiol, la decisió del govern espanyol de mantenir la central nuclear en funcionament és una ‘actitud irresponsable i perillosa’ i ha recordat que el govern de l’estat va afirmar en una resposta al diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, que mantindria oberta Cofrents a pesar dels nombrosos incidents.

‘Les recomanacions de Bèlgica mostren clarament que cal tancar Cofrents i cal fer-ho prompte’, ha insistit la diputada, qui ha contraposat la ‘passivitat’ del govern espanyol amb les mesures preses per l’executiu belga, el qual ha revisat totes les centrals nuclears que tenien l’empresa holandesa Rotterdam Droogdok Maatschappij com a proveïdora.

‘Sorprèn la inactivitat del Govern espanyol i el poc interès en un assumpte tan greu per a la seguretat de la població”, ha conclòs Albiol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any