Els sindicats demanen que s’investiguen les morts dels efectius forestals

  • Exigeixen depurar responabilitats i recorden la reducció d'efrectius que s'havia produït a la zona

VilaWeb
Redacció
14.08.2012 - 00:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats CCOO i UGT han exigit que s’òbriga una investigació per determinar les causes de la mort d’un brigadista i d’un agent mediambiental en les tasques d’extinció de l’incendi declarat aquest diumenge a la Torre de les Maçanes, alhora que han exigit que es depuren responsabilitats i s’elabore una política forestal orientada a prevenir aquest tipus de sinistres.

El foc s’ha cobrat fins ara dues víctimes, un agent mediambiental, i el brigadista de la Pobla del Duc, qui va perdre la vida per les ferides de gravetat. A més, hi ha dues persones ferides, que es troben ingressades a l’Hospital General d’Alacant i a l’Hospital de l’Arrixaca de Múrcia, fins on ha estat mobilitzat des de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.

Davant això, el secretari general de la Secció Sindical de CCOO a Tragsa –grup a què pertanyia un dels morts–, Juan Francisco Miralles, en declaracions a Europa Press, ha demanat que tant la Generalitat com la ‘pròpia Justícia’ posen en marxa una investigació que determine les circumstàncies de la mort dels dos efectius forestals, de la mateixa manera que ha reclamat que es depuren responsabilitats ‘si n’hi ha’.

Miralles ha assenyalat que volen conèixer les respostes a preguntes com ara per què les persones mortes i les ferides es trobava a la zona on estaven quan va ocórrer l’incident que va derivar en les esmentades morts o qui es va encarregar d’enviar-les fins aquell lloc.

El representant de CCOO ha assenyalat que també cal aclarir si es va analitzar correctament la zona per la qual es van desplaçar els agents forestals i si es va estudiar adequadament l’abast de les flames abans d’escometre les tasques d’extinció.

Segons la seua opinió, la ‘gravetat’ del cas obliga a ‘parlar de molt més que de falta de mitjans’. ‘No cal precipitar-se, cal demanar responsabilitats si n’hi ha, i fer una investigació que aclarisca les causes’ de l’incident, ha afegit.

Per la seua banda, des de la Federació de Serveis Públics d’UGT han incidit en la necessitat de desenvolupar polítiques forestals de prevenció d’incendis que ajuden a evitar que aquest tipus de sinistres deriven en ‘situacions tan greus’ com la de la Torre de les Maçanes.

Segons ell, el Consell ‘no fa el que ha de fer’, i ha subratllat que ‘els incendis no només s’arreglen amb l’extinció’, sinó que cal ‘desenvolupar polítiques que ajuden a evitar i a reduir-ne l’impacte’.

A més, han manifestat que a les comarques on s’ha declarat el foc s’han retallat els efectius forestals a 40 persones en haver-se reduït quatre brigades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any