CDC posa la seu del carrer Còrsega com a aval per la fiança del cas Palau

  • Recorrerà abans de dimarts el recurs contra la interlocutòria del jutge

VilaWeb
Redacció
20.07.2012 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència Democràtica de Catalunya ha presentat aquest matí la seu del partit situada al carrer Còrsega de Barcelona com a aval per pagar la fiança de 3.297.079 euros que els imposa el jutge del cas Palau. La seu és un edifici de set plantes molt pròxim a la cruïlla de l’Avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia i la seva taxació supera la xifra que demana el jutge.

D’altra banda, dimarts que ve, el partit presentarà un recurs contra la interlocutòria que es va fer pública dimecres. 

Ahir el secretari general de CDC, Oriol Pujol, va dir en declaracions a RAC1: ‘Convergència no s’ha lucrat mai ni del Palau de la Música ni de l’Orfeó català’. També va criticar que el jutge encara no els hagués fet arribar formalment cap interlocutòria; i va recordar que el text no esmenta cap nom ni cap càrrec imputat.

Segons el jutge Josep Maria Pijuan, que investiga el cas hi ha indicis que CDC va rebre diners ‘amb opacitat’ de l’ex-president del Palau, Fèlix Millet, i de qui fou la seva mà dreta, Jordi Montull. Pensen que, amb la col·laboració de Gemma Montull, van lliurar a CDC 2.314.495 euros en efectiu entre els anys 2002 i 2008.

El jutge, que atén la sol·licitud de la fiscalia, entén, doncs, que CDC és responsable civil, a títol lucratiu, del cas i l’obliga a dipositar els diners abans vint-i-quatre hores amb l’advertiment d’embargament de béns.

Segons l’acta del jutge, els diners, els devien lliurar de primer a Carles Torrents i després a Daniel Osàcar, responsables de finances de CDC. i ‘la destinació final dels diners era CDC, sia directament, via donacions, sia a través de la Fundació Trias Fargas‘ amb la mitjanceria dels gestors de les empreses Mail Rent, New Letter i Letter Graphic.

La desviació de diners, prossegueix el jutge, es féu amb factures a la Fundació del Palau irregulars, perquè no responen a serveis fets a la institució, sinó a CDC. Pel jutge, el pagament d’aquestes factures es va fer amb donacions que la institució havia rebut de l’empresa constructora Ferrovial, sota pretext de patrocini.

Més informació:

El jutge imposa una fiança de 3,3 milions a CDC pel cas Palau

Oriol Pujol es queixa que CDC no ha rebut la interlocutòria del cas Palau

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any