Llibertat amb càrrecs per Pau Llonch i els altres quatre detinguts

  • Han estat detinguts en relació amb els incidents de la vaga general del 29 de març

VilaWeb
Redacció
18.07.2012 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cantant del grup At Versaris, Pau Llonch, detingut aquest matí a Sabadell en una operació policíaca pels fets ocurreguts a la vaga general del 29 de març, ha quedat en llibertat amb els càrrecs de desordres, danys i coaccions. Els altres quatre detinguts, a qui també han imputat aquests delictes, han quedat també en llibertat. Un sisè detingut ha quedat en llibertat sense càrrecs, perquè la policia havia confós la fotografia d’un fitxer intern.

Llonch és corresponsal de La Directa i col·laborador de VilaWeb Sabadell. Llonch ha estat detingut quan sortia de casa seva i diversos agents de paisà l’han retingut i emmanillat. Així ho ha explicat a VilaWeb: ‘M’han vingut a buscar a casa tres agents de paisà i m’han ficat dins d’un tot terreny. Al marge de les imputacions, el procediment ha estat patètic, perquè sóc una persona que té una feina, amb un domicili… Em podrien haver citat i hauria anat a declarar’.

‘Això s’ha d’emmarcar en una persecució que fa temps que dura contra la gent i els col·lectius que van encapçalar la mobilització de la vaga. Ja hi va haver unes detencions el dia de la vaga, però suposo que encara consideraven, tal com demanava CiU a Sabadell, que hi havia coses que havien de ser perseguides. Forma part de la dinàmica repressora d’Interior per anar contra la gent que respon a les retallades’, ha afegit Llonch.

Llonch, que també és membre de l’MPS i PAH-Sabadell, ha tingut el temps just per premer un botó del mòbil per advertir del que estava passant. Els mossos d’esquadra l’han traslladat a la comissaria. Hi ha hagut dues detencions més al matí, i més tard hi ha hagut tres persones més que s’han presentat a la comissaria quan han sabut que els cercaven.

L’acusació

L’acusació policíaca és de coaccions, danys i desordres públics. Alguns dels imputats els acusen de participar a les mobilitzacions de la plataforma Sabadell Lluitant i militen a la CNT i el 15-M. Els incidents van tenir lloc a la ciutat vallesana durant la jornada de vaga, durant la qual ja hi va haver alguns detinguts. Amb aquestes noves detencions ja són 113 les manifestants detingudes a Catalunya per les mobilitzacions del 29-M contra la reforma laboral. L’última onada de detencions es va viure a Badalona el passat mes de juny.

La discogràfica d’At Versaris, Propaganda pel fet, ha emès un comunicat en què exigeix la posada en llibertat de Pau Llonch ‘de manera immediata i sense condicions’. També rebutgen ‘aquestes pràctiques judicials i policials’.

Demà s’ha convocat una concentració per demanar la llibertat dels detinguts a dos quarts de vuit del vespre al Mercat Central de Sabadell. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any