El Cercle d’Economia es posa al costat del PP pel pacte fiscal

  • El president, Josep Piqué, proposa un model singularitzat i creu que Catalunya no pot deixar de ser solidaria amb la resta d'autonomies

VilaWeb
Redacció
16.07.2012 - 18:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Cercle d’Economia, Josep Piqué, ha descartat un concert econòmic semblant al basc i ha apostat per un model de finançament singular. Considera que el basc té un defecte d’origen, que és la falta de solidaritat. Ha dit que Catalunya no pot deixar de ser solidaria, tot i que no pot perdre competitivitat. ‘Aquestes aportacions a la solidaritat han de tenir un equilibri’. 

Piqué, president de Vueling i ex-ministro amb el Partit Popular, és del parer que no tots els règims de finançament han de ser iguals. ‘El sistema no és homogeni, les Canàries no tenen IVA. Ara bé, ha reconegut que ‘Catalunya té singularitats i les pot tenir també en finançament’. 

Així, creu que no li correspon al Cercle d’Economia decidir sobre la clau de la caixa, ha defensat un pacte fiscal que millori el finançament de la Generalitat i que sigui producte del màxim consens tant a nivell català com a l’àmbit estatal. 

D’altra banda, però, Piqué s’ha mostrat confiat en què el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, escoltarà i valorarà la proposta catalana sobre el nou model de finançament. 

El Cercle, en la seva nota d’opinió, demana a tots els partits que presentin opcions sensates, possibles i que incideixin en el benestar del ciutadà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any