Mas admet que Espanya ha amenaçat Catalunya d’intervenció

  • Una possible resposta en cas d'intervenció seria la convocatòria d'eleccions, diu el president

VilaWeb
Redacció
16.07.2012 - 08:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha amenaçat Catalunya d’intervenció si no compleix l’objectiu de reducció dèficit. Així ho ha admès el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha alertat del ‘missatge dramàtic’ que això voldria dir: perquè s’intervindria ‘la comunitat autònoma que més esforç fa’ i a qui se li deuen més diners. Una possible resposta a la intervenció per part d’Espanya seria la convocatòria d’eleccions avançades, ha dit Mas en una entrevista a RAC-1.

‘Ens compren menys, no ens paguen els deutes, ens treuen diners cada any i no ens ajuden a tenir prestigi’, ha dit Artur Mas sobre els perjudicis de pertànyer a Espanya. I, després de recordar que el primer problema ho pot deixar de ser perquè per primera vegada Catalunya exporta més a la resta del món que no a Espanya, ha dit que ara el govern es concentra en la proposta del pacte fiscal.

I si el govern espanyol no l’accepta? ‘Si això no surt bé, d’aquí a uns mesos ens haurem de reunir, analitzar què ha passat, fixar un cert nord i un cert rumb’. I ha parlat sobre la possibilitat de convocar una consulta sobre la relació amb Espanya. ‘No em preocupa el resultat. Em preocupa com s’administra l’endemà. Perquè l’opinió pública catalana ha anat evolucionant amb una sensació de cansament amb Espanya que s’accelera’. I ha reblat: ‘Catalunya s’apropa a una cruïlla en què haurà de decidir per on tira’.

Mas ha recordat que hi ha una llei de consultes en tramitació, ‘que els pròxims mesos’ s’aprovarà, i que el govern espanyol intentarà impugnar. Una llei que haurà de permetre fer consultes sense valor jurídic però ‘amb valor polític i democràtic’.

Informació relacionada:

Hugh explica per què Catalunya pot ser intervinguda al novembre (16.5.12)

Ramon Tremosa: Canvi històric: Catalunya al 2011 va exportar més a l’estranger que a Espanya per primera vegada

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any