Mas-Colell verbalitza la irritació amb el govern espanyol

  • El conseller afirma que no paga la pena anar a les reunions perquè 'ens tracten com a súbdits'

VilaWeb
Redacció
12.07.2012 - 21:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia Andreu Mas-Colell ha fet pública la seva irritació després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera en que el govern espanyol ha criticat les comunitats autònomes reclamant-los més esforç de reducció del dèficit. Mas-Colell ha dit en acabar la reunió que no ‘paga la pena’ acudir a aquestes reunions perquè el govern espanyol tracta els consellers ‘com a súbdits’. També ha dit que l’executiu de Rajoy es pensa que mostrant duresa cap a les autonomies els aplaudiran a Europa i ha anunciat ‘que els aplaudiran durant tres dies i després preguntaran com és que ells no fan els sacrificis que exigeixen als altres’.

En la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera s’ha aprovat -amb el vot en contra de Catalunya i de tres comunitats més i l’abstenció de dos territoris del PP- un enduriment dels objectius de dèficit, que queden fixats en el 0,7% al 2013 i el 0,1% al 2014. Són quatre dècimes menys del que s’havia aprovat a l’últim CPFF per al 2013 (1,1%) i nou del que s’havia acordat per al 2014 (1%), fet que obligaria el Govern de Catalunya a fer un ajustament addicional aproximat de 650 milions al 2013.

El govern català ha criticat que el govern espanyol rebi un alleujament dels terminis imposats per la Unió Europea i no només no traspasi aquesta flexibilitat a les autonomies sinó que les colli encara més.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any