Cotino expulsa del ple de les Corts la diputada de Compromís Mireia Mollà

  • Els diputats de la coalició han abandonat el ple per protestar

VilaWeb
Redacció
12.07.2012 - 14:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha expulsat la diputada de Compromís Mireia Mollà del ple de les Corts durant el debat que es feia sobre els incendis d’Andilla i de Cortes de Pallars. El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha dit que Compromís havia demanat en les esmenes al pressupost la retirada de tres milions i mig d’euros per a prevenció d’incendis. Mollà ha dit des de l’escó que era mentida; Cotino l’ha cridat a l’ordre dues vegades perquè havia entès que deia mentider al conseller.

Després, el president de la cambra ha aturat el ple, ha demanat a la diputada que retirés les suposades desqualificacions a Castellano; Mollà ha negat que l’hagués desqualificat i Cotino l’ha expulsada. Els diputats de l’oposició ho han criticat i s’han mostrat indignats, i els diputats de Compromís han acabat marxant del l’hemicicle.

El síndic de Compromís, Enric Morera, havia intentar parlar, però Contino li ha negat la paraula, dient que ‘no hi havia res més a dir’. Als passadissos de les Corts, Morera ha dit que era fals que Mollà hagués qualificat de mentider Castellano. ‘Estem farts de la persecució als diputats del nostre grup. No callarem’.  El diputat d’EUPV Lluís Torró s’ha declarat avergonyit pel que ha passat i per la parcialitat amb què Cotino dirigeix el ple.

‘Cotino em pot expulsar, però he de callar quan un conseller utilitza mentides com arguments per justificar la gestió als incendis?’, ha dit Mireia Mollà al Twitter després de ser expulsada.

Notícia i vídeo relacionats: Tota l’oposició abandona les Corts per l’expulsió de Mònica Oltra (15.2.12)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any