La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com a conseqüència de la mancança d’una política forestal integral i consensuada amb els agents socials, ens enfrontem a la major desfeta mediambiental al País Valencià i a les seues conseqüències, i exigim que aquesta política forestal siga una realitat.

‘Solamente cuando el último árbol esté muerto,
el último  río esté envenenado,
y el último pez esté atrapado
entenderemos que no se puede comer dinero’.      

Miki Vareta

A Cortes de Pallars s’han cremat 28.643 hectàrees, a Andilla 19.940 hectàrees,
a Terrateig i la Safor 1.350 hectàrees, A Ontinyent i set pobles més de la Vall d’Albaida i el Comtat en 2010, 3.200 hectàrees. (El Mundo)

El nombre de bombers i brigadistes s’ha reduït en els últims dos anys. Es dificulta la incorporació voluntària de professionals. (El País)


El nombre de brigades es va reduir de 74 a 43. Les autobombes de què disposen van passar de 47 a 39. I el seu pressupost va caure de 27 a 22 milions d’euros. (CCOO-PV)

Un mort i dos ferits en estavellar-se dos helicòpters en l’extinció. (El País)



I a més, com denuncia Blosc Viu, amb l’aplicació del Pla d’Acció Territorial Forestal (PATFOR) elaborat per la Conselleria de Medi Ambient, en el qual desapareix la consideració de sòl no urbanitzable d’especial protecció per als terrenys forestals estratègics, s’eliminen exigències als promotors de construccions en sòl forestal, es rebaixen o eliminen les prevencions i cauteles ambientals, no considera el risc de desertificació… així com modificar la Llei 3/1993 forestal de la Comunitat Valenciana per a permetre el canvi d’ús de sòls forestals que hagen patit un Incendi forestal.



Si a més afegim nous traçats de línies d’alta tensió, si instal·lem parcs eòlics a les nostres serres… què més ha de passar perquè tots ens conscienciem, i sobretot els polítics, de la urgència d’aplicar una política forestal sustentada per informes científics i consensuada amb els agents socials? Polítiques de participació local en la gestió forestal; dotant de recursos els municipis per a dur a terme polítiques d’ocupació verda, major compromís en la gestió dels paratges naturals, potenciar el turisme actiu, etc.

Les confrontacions entre els dos partits polítics majoritaris ‘tu no vas fer… jo vaig fer…’, no ens condueixen a res. El problema és seriós, el temps s’esgota. Si no treballem junts correm el perill de no arribar a temps.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any