El PNB proclama Urkullu candidat a lehendakari

  • Els nacionalistes volen recuperar el govern basc · Poden ser superats per l'esquerra abertzale

VilaWeb
Redacció
05.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional del Partit Nacionalista Basc (PNB) ratificarà avui el nom de l’aspirant a lehendakari i farà oficial la candidatura del seu president, Iñigo Urkullu. També proclamarà Bakartxo Tejería candidata a la presidència del parlament i donarà el vist-i-plau als candidats que aniran a les llistes electorals. 

Ahir, les assemblees territorials van proposar els candidats a les llistes de les pròximes eleccions basques per ordre de preferència. La formació nacionalista afirma que les llistes seran de continuïtat, perquè repetiran la majoria dels actuals diputats del grup parlamentari.

El PNB encara les pròximes eleccions amb l’objectiu de recuperar el govern basc, que havia ocupat des de la recuperació de la institució i que va perdre després de l’exclusió de l’esquerra abertzale del procés i d’un pacte entre el PSE-PSOE i el PP. Amb tot, els resultats de les eleccions municipals i espanyoles indiquen una forta tendència de vot a favor de l’independentisme d’esquerres, que podria capitalitzar EH Bildu. La cursa entre nacionalistes i l’esquerra abertzale pot ser una batalla frec a frec.

 

Més informació: Laura Mintegi, candidata a lehendakari per EH Bildu

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any