Surface i iPad, cara a cara

  • Comparem les especificacions tècniques de la nova pissarreta de Microsoft amb la d'Apple

VilaWeb
Redacció
19.06.2012 - 12:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Surface, la pissarreta tàctil que anit presentà Microsoft a Los Angeles pretén plantar cara a l’iPad d’Apple. Aquí us presentem les especificacions tècniques de cadascun dels dos dispositius, perquè vosaltres mateixos jutgeu.

D’entrada, Microsoft presenta dues versions del Surface: una que funciona amb el sistema operatiu Windows 8 RT (processador ARM) i una altra que funciona amb Windows 8 Pro (processador Intel). Aquests sistemes operatius incorporen un explorador d’arxius, a diferència de la pissarreta d’Apple, que només permet explorar els arxius propis de cada aplicació.

Mentre que la versió RT és pensada per ser una dura competidora de l’iPad, la segona és pensada per fer ombra als incipients ultrabooks, és a dir, que sigui un PC però amb forma de pissarreta. El primer model té el mateix gruix que l’iPad, 9,3mm, i pesa 676 grams, lleugerament superior al dispositiu d’Apple. Al seu torn, la versió Pro del Surface té un pes de 903 grams i un gruix de 13,5 mm.

Respecte a la capacitat d’emmagatzematge, el Surface permet escollir entre 32 o 64 Gbytes en el cas de la versió senzilla. Unes característiques similars a les de l’iPad, disponible en versions de 16, 32 i 64 Gbytes. La major capacitat, però, l’ofereix la versió completa del Surface, disponible amb 64 o 128 Gbytes. En ambdós casos, les pissarretes de Microsoft poden superar notablement la capacitat del dispositiu d’Apple, perquè permeten utilitzar targes microSD o dispositius d’emmagatzematge, gràcies al port USB 2.0 (3.0 en la versió Pro) que incorporen.

El camp on l’iPad guanya la partida és la pantalla. Si bé la del Surface és més gran, 10,6 polzades enfront les 9,7 de l’iPad, la del dispositiu d’Apple té una resolució de 2048×1536 píxels, superior als 1920×1080 píxels que ofereix la pantalla Full HD de la versió Pro.

El Surface, com l’iPad, té dues càmeres: una per a fer fotos i l’altre per a videoconferència. La seva carcassa és de magnesi i incorpora una base magnètica similar a la funda de l’iPad. A diferència de la pissarreta d’Apple, però, el teclat va incorporat a la funda i no s’ha d’adquirir separadament.

Un mercat que no para de créixer

Encara es desconeix la data de llançament del nou dispositiu de Microsoft. En qualsevol cas, que tingui un preu competitiu serà clau per fer forat en un mercat que domina Apple –en dos anys ha venut 67 milions d’iPads. De cara als propers dos anys, s’espera que la venda de pissarretes tàctils es tripliqui i arribi als 180 milions el 2013.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any