Rajoy: ‘Hauríem de celebrar que ens han ajudat’

  • El president espanyol insisteix que el rescat és un crèdit als bancs i que pagaran els bancs

VilaWeb
Redacció
13.06.2012 - 09:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no compareixerà al congrés per donar explicacions sobre el rescat bancari perquè el PP ho ha impedit, al·legant que la seva agenda atapeïda no ho permet. Però avui Rajoy ha hagut de respondre els portaveus dels grups parlamentaris en la sessió de control. ‘Hauríem de celebrar que ens han ajudat’, ha dit Rajoy, responent la pregunta del diputat d’ICV, Joan Coscubiela, que li ha demanat per què els ciutadans havien de pagar les conseqüències d’un crisi financera.

‘Les famílies i les empreses ho fan bé, i ara ho comencen a fer bé les administracions i ho han de començar a fer bé les entitats financeres’, ha dit Rajoy, que novament ha esquivat en tot moment d’esmentar la paraula rescat. I ha afegit: ‘És un crèdit a la banca que pagarà la banca. Hauríem de celebrar que els nostres socis europeus ens hagin ajudat’.

Rajoy ha dit que per solucionar la situació calia rebaixar el dèficit, fer reformes estructurals i donar suport a les reformes estructurals a Europa i a que hi hagi un projecte d’integració fiscal i bancària.

Informació relacionada:

Preguntes i respostes sobre la intervenció d’Espanya

Krugman: ‘La catàstrofe sense pal·liatius pot ser a la cantonada’

El govern de Rajoy fa el ridícul amb Uganda, el futbol i les bombolles de Báñez

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any