Sánchez de León i Moreno, denunciats per la ‘brutalitat policíaca’ en la primavera valenciana

  • 23 entitats els consideren responsables de la repressió contra els estudiants que protestaven en defensa de l'educació pública · El professorat del Lluís Vives defensa els alumnes encausats per aquells fets

VilaWeb
Redacció
08.06.2012 - 17:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vintena d’entitats socials, representants de pares i alumnes i sindicats han presentat avui davant el jutjat de guàrdia, a la Ciutat de la Justícia de València, una denuncia contra la delegada del govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, i el cap superior de policia, Antonio Moreno, per la ‘repressió’ i ‘la brutalitat policial’ durant les manifestacions dels estudiants de l’Institut Lluís Vives de València el passat febrer, conegudes popularment amb el nom de ‘primavera valenciana’.

Carolina Belenguer, de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de la ciutat de València, en representació de tots els col·lectius denunciants, ha afirmat que ‘les ordres venien des de dalt, de la delegada del govern i del cap de la policia’. Belenguer ha censurat que Moreno tractés els joves ‘com delinqüents, com l’enemic’.

La representant dels pares i mares dels alumnes també ha precisat que la denuncia es presenta ‘per les detencions il·legals que va haver-hi, pel fet que la policia no anés identificada, per colpejar brutalment i causar lesions, per intimidar, amenaçar, coaccionar i per vexar menors’.

El professorat de l’IES Lluís Vives fa costat als alumnes encausats

L’assemblea del professorat de l’Institut Lluís Vives, focus de la primavera valenciana, ha destacat l’excel·lència dels seus alumnes encausats i ha demanat la dimissió de Sánchez de León. En un comunicat, els docents han assenyalat la delegada del govern com a ‘ responsable de tota aquesta trencadissa i de la criminalització de joves i adolescents que són l’orgull d’aquesta comunitat educativa i de tota la societat valenciana’.

L’assemblea destaca la ‘categoria i perfil’ dels alumnes, alguns dels quals han estat denunciats i sancionats per participar en actes públics els mesos de febrer i març en defensa de l’educació pública, en contra de les retallades i en suports als companys retinguts a comissaria.

Els professors subratllen l’excel·lència acadèmica dels joves, així com la seva implicació en les nombroses activitats que s’organitzen al centre. És per aquest motiu que asseguren sentir un profund malestar davant les acusacions que se’ls imputen, ‘que no coincideixen en cap cas amb l’impecable formació humana basada en valors ètics, cívics i democràtics’ que tots ells tenen.

Recentment, uns 250 participants en les manifestacions d’estudiants de la ‘primavera valenciana’ van rebre propostes de sanció del govern espanyol per infracció greu, per un import de fins a 6.000 euros. En les notificacions d’incoació d’expedient s’atribueix a les persones identificades davant la comissaria de Sapadors la participació ‘en una concentració no comunicada davant les dependències policíaques, negant-se a dissoldre-la malgrat els repetits requeriments dels agents, insultant-los i ocasionant desordres públics i causant talls de trànsit a la via pública, segons precisa el document.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any