Sancions de fins a 6.000 euros contra els estudiants per la primavera valenciana

  • Les sancions han estat notificades a 250 persones

VilaWeb
Redacció
29.05.2012 - 13:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns 250 participants en les manifestacions d’estudiants del passat mes de febrer a València en la coneguda com a ‘primavera valenciana’, han rebut propostes de sanció del govern espanyol per infracció greu per un import de fins a 6.000 euros. Estudiants i representants de diverses entitats s’han concentrat aquest dimarts a la porta de l’IES Lluís Vives per denunciar la criminalització de la protesta per anunciar que al·legaran contra aquest procediment.

A més, consideren que tant la delegació del govern espanyol com la policia espanyola van voler fer culpables dels incidents que hi va haver, amb dures càrregues a València, per netejar la seva imatge i desviar l’atenció. Per això, expressen la seva intenció de “defensar els seus drets amb tots els mecanismes jurídics i mediàtics possibles”.

En aquest sentit, Sebastià Cabanes, membre del col·lectiu Alerta Solidària i de la plataforma jurídica ha explicat que la gran majoria de propostes de sanció per infracció greu –que implica multa d’entre 300 i 6.000 euros– corresponen a la concentració del 17 de febrer davant la comissaria de Sapadors; i també hi ha  alguns procediments oberts, en aquest cas de caràcter lleu, per talls de trànsit al carrer Xàtiva.

La protesta a Sapadors

En les notificacions d’incoació d’expedient s’atribueix a les persones identificades en Sapadors la participació ‘en una concentració no comunicada davant les dependències policíaques, negant-se a dissoldre-la malgrat els repetits requeriments dels agents, insultant-los i ocasionant desordres públics i causant talls de trànsit a la via pública, segons precisa el document.

Cabanes ha declarat que això no respon a la realitat perquè hi va haver ‘un dispositiu desproporcionat de la policia’ contra els estudiants, alguns d’ells menors d’edat.

En el procés que comença cadascú pot al·legar a la delegació del govern espanyol i després hi haurà una proposta de resolució, on es dirà l’import definitiu de la multa; després hi pot haver noves al·legacions i, si fos el cas, es podria presentar un recurs d’alçada per poder arribar a un contenciós administratiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any