Miralles s’acomiada de la direcció d’EUiA fent una crida a la ‘unitat de les esquerres’

  • La formació celebra la 6a assemblea nacional a Sabadell · Nuet assumeix el càrrec de coordinador general

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.06.2012 - 12:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat al congrés espanyol Joan Josep Nuet assumeix aquest cap de setmana la direcció d’EUiA en substitució de l’actual coordinador general, Jordi Miralles, que abandona el comandament de la formació després de 12 anys. En l’assemblea que la formació fa a Sabadell, Miralles ha fet balanç de gestió i s’ha acomiadat del càrrec amb un discurs molt crític amb les polítiques del govern català i defensant la unitat de les esquerres. 

‘Mai un govern a Catalunya havia estat tan insensible i tan classista, tan submís als dictats econòmics dels mercats i a l’oligarquia espanyola’, ha dit Miralles, que ha apostat per un front comú d’esquerres: ‘Són temps d’unitat. Unitat i alternatives. Unitat en les esquerres. Estic convençut que una major força de l’esquerra transformadora, ecologista i nacional és fonamental per l’esperança i per un horitzó de majories progressistes l’any 2014’.

Amb el lema ‘#tempsdesquerres #tempsdunitat #tempsdalternatives’, l’assemblea recull un dels principals eixos sobre els quals girarà el conclave, que apostarà per ‘actualitzar les propostes programàtiques de la formació per l’activisme social i la unitat d’acció amb altres organitzacions polítiques i socials d’esquerres‘ per demostrar que ‘no només hi ha una forma de fer política i de sortir de la crisi’.

En el document que s’aprovarà a l’assemblea, EUiA insisteix en la seva vocació de moviment polític i social, i cerca fórmules per aconseguir més arrelament i un millor funcionament organitzatiu, dotant de major protagonisme a les assemblees de base.

La formació escoltarà l’informe de gestió de Miralles i discutirà les ponències avui, i deixa per demà les votacions i els discursos del nou coordinador general, Joan Josep Nuet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any