Les seleccions catalanes poden competir internacionalment si no juguen contra Espanya

  • El Tribunal Constitucional desestima un recurs d'inconstitucionalitat presentat l'any 1999

VilaWeb
Redacció
31.05.2012 - 12:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Constitucional espanyol ha avalat la participació internacional de les seleccions esportives catalanes sempre que no s’enfrontin amb el combinat espanyol. En una sentència feta pública avui, l’alt tribunal desestima el recurs d’inconstitucionalitat presentat l’any 1999 per l’aleshores president del govern espanyol, José María Aznar.

El tribunal espanyol estableix que la participació de les federacions catalanes ‘és constitucional sempre que no es produeixi la confluència dels seus interessos amb els interessos propis de l’esport federat espanyol en el seu conjunt’ i que ‘en cap cas, impedeixin o pertorbin les competències de l’estat de coordinació i representació internacional de l’esport espanyol’.

La plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes discrepa de la restricció que impedeix que les seleccions nacionals puguin competir on també hi participi una selecció espanyola. La consideren una decisió ‘absolutament política’. No obstant això, la plataforma es felicita per la desestimació del recurs d’inconstitucionalitat del govern d’Aznar, que va recórrer un article de la Llei de l’Esport de Catalunya, segons el qual ‘les federacions esportives catalanes de cada modalitat esportiva són les representants del respectiu esport federat en els àmbits supraautonòmics’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any